Şapte lucruri pe care nu le ştii despre fluturi

Luna martie aduce cu ea începutul de primăvară, primele raze de soare călduţe, adierile de vânt cu miros de flori care dau să înflorească. Totul pare mult mai însufleţit în atmosferă. Tot atunci încep să apară aceste minuni pe aripi: fluturii.

Din păcate, fluturele are o viaţă scurtă. Dar profită din plin de ea ! În viaţa lor scurtă, fluturii par să profite de fiecare moment, profită de libertate, împodobesc văzduhul şi asortează florile. Au aripile gingaşe dar cu toate astea nu contenesc să şi le fluture până în ultima clipă. Atât timp cât pudra aceea minunată de pe suprafaţa aripilor există, trăieşte şi el. Un fluture- pulbere de viaţă!

Fluturele monarh, cea mai longevivă specie de fluturi

Din momentul în care iese din larvă şi îşi ia zborul, îşi începe aventura în lumea plină de pericole. Dar el nu simte. Îşi simte doar libertatea, libertatea de a îşi întinde aripile şi de a explora fiecare floare ce îi iese în cale ori văzduhul ce devine doar al lui.

Fluturele e un contrast. Un contrast între simplu şi complicat, între fericire şi tristeţe. Arată minunat. E acoperit de cel mai fin praf care îi face aripile uşoare şi îi colorează zborul. Fluturele e mut. Fluturele nu muşcă, nu înţeapă, nu deranjează. Bucură suflete, priviri, emoţii.

Iată câteva lucruri pe care e posibil să nu le ştii despre fluturi

1. În Japonia, fluturele este simbolul femeii. Tot acolo, doi fluturi semnifică fericirea maritală. Poate de acolo se trage moda înlocuirii porumbeilor de nuntă cu fluturii. De asemenea, venirea unui fluture anunţă o vizită sau moartea unei persoane dragi, un contrast deci.

Fluture semnifică şi sufletul unei persoane dragi trecute în nefiinţă

2. Printre azteci, fluturii sunt simbolul sufletelor sau ultima suflare a unui muribund. Un fluture care zboară printre flori reprezintă sufletul unui războinic căzut pe câmpul de luptă.

3. În anul 2009, fluturi gigant au invadat Anglia. Un expert în faună a declarat că în 45 de minute a numărat peste 3000 de astfel de fluturi. Vă imaginaţi cât de frumos ar fi să ai ocazia de a vedea un număr atât de mare de fluturi la un loc?

4. “Regina Alexandra” este numele celui mai mare fluture de zi din lume. Are aripi cu anvergura de 30 de cm şi e pe cale de dispariţie, din păcate.

Fluturele uriaş „Regina Alexandra”

5. Fluturii monarhi, acei fluturi coloraţi în negru şi portocaliu, trăiesc aproape opt luni. Aşadar nu toţi fluturii trăiesc atât de puţin.

6. Există un fluture cu numele de “88″ pentru că are acest desen pe aripi.

Fluturele 88

7. Un alt fluture cu nume care i se trage din felul în care arată este “fluturele frunză”. Acesta ar putea fi foarte uşor confundat cu nişte frunze uscate.

Fluturele frunză

Read Next

Desuuri ca-n povesti

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *