Raed Arafat a specificat cine se poate vaccina in cazul in care raman doze nefolosite

Raed Arafat a specificat cine se poate vaccina in cazul in care raman doze nefolosite

Astazi a inceput cea de-a doua etapa de vaccinare impotriva Covid-19 in tara noastra. Se pot programa pentru imunizarea impotriva coronavirusului peste 5.5 milioane de oameni.  Mai exact vorbim despre persoane de peste 65 de ani, bolnavi cronici dar si angajati din mai multe domenii care sunt considerate a fi esentiale. Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a lamurit situatia cu privire la dozele de vaccin care raman nefolosite. Poti descoperi pe https://neydamn.eu/stiri/ mai multe stiri de actualitate.

   Iata ce se va petrece cu dozele de vaccin care raman nefolosite

Raed Arafat a spus ca in aceasta etapa se pot vaccina si alte persoane in conditiile in care raman doze suficiente.

„Intenția de la Comitet este să nu se piardă nici o doză. Ce înseamnă acest lucru? Dacă vezi că s-au înscris atâția și au venit doar atâția, atunci la diferența de doze identifici undeva unde sunt oameni de vaccinat și doresc să se vaccineze și le folosești. Chiar dacă oamenii respectivi nu fac parte din grupa respectivă, nu s-au înscris încă. Asta s-a folosit și în alte țări. Oamenii care se înscriu trebuie să fie responsabili. Dacă te-ai înscris, atunci te duci. Dacă nu vrei să te duci, nu te înscrii”,  a mentionat Raed Arafat.

Mai mult de atat, Raed Arafat a mai spus ca Romania va primi seringi noi care sunt absolut necesare pentru a folosi dintr-un flacon sase doze de vaccin anti-Covid -19.

„Nu e chestie de modificare de prospect, este chestie de modificare a seringilor. Seringile au un așa zis spațiu mort, adică se pierde o parte din doză și atunci dacă se folosește alt timp de seringi, cu un spațiu mort mult mai mic , se pot folosi 6 doze în loc de 5 doze. A șasea doză se pierdea în spațiul mort al seringii, adică rămânea o parte din lichid în seringă. Dacă vom aplica noile seringi, și România va avea noile seringi, atunci se va putea folosi și a șasea doză, care altfel era pierdută”, a mai declarat Raed Arafat.

Vaccinarea este foarte importanta pentru toti romanii de aceea trebuie sa fie tratata cu seriozitate si sa ii intelegem importanta.

Read Previous

Cum alegem o scula electrica?

Read Next

Cat de simplu sunt obtinute creditele online si carui segment de populatie sunt recomandate?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *