Premiul Mercury 2014: Young Fathers a sfidat șansele de a câștiga

Dead, albumul de debut al grupării hip-hop din Edinburgh i-a bătut pe ceilalți 11 nominalizați, printre care Damon Albarn, pentru a lua râvnitul premiu.

Trio-ul hip-hop de scoțian experimentale intitulat Young Fathers au sfidat șansele de a câștiga premiul de muzică Mercur din acest an. Trupa, descrisă ca “o trupă de băieți de psihedelic hip-hop electro liberian / nigerian / scoțian”, a avut ca concurență din partea favoriților, artistul R&B FKA Twigs, fostul solist al trupei Blur Damon Albarn, a și vorbit cântăreața și poeta Kate Tempest pentru a câștiga premiul de muzică de prestigiu pentru albumul lor, Dead.

Albumul trupei câștigătoare s-a vândut în doar 2386 de exemplare în Marea Britanie de la lansarea sa la începutul acestui an și înainte ca șansele pentru câștigarea premiilor să fie evaluate la 16/1. La ridicarea premiului, trupa formată din – Alloysious Massaquoi, Kayus Bankole și Graham “G” Hasting – a ținut un discurs de acceptare foarte scurt, pur și simplu spunând publicului de la Roundhouse din nordul Londrei: “Mulțumim. Mulțumim. Ne place de voi toți, vă mulțumim”.

Vorbind după premii, trupa a declarat că premiul “nu va schimba nimic… este doar o parte integrantă a industriei”. Întrebați dacă ei sunt fericiți că au câștigat premiul lucrativ, au spus: “Ce te aștepți ca noi să facem, să sărim în sus de bucurie?”

Trio-ul Edinburgh, de asemenea, a declarat clar faptul că cei 20.000 de lire sterline ca premiu în bani are patina semnificație pentru ei, și au spus că îi vor cheltui pentru a face următorul lor album.

“Ce se întâmplă cu banii nu este prioritatea noastră”, au adăugat ei. “Noi scriem în mod constant și încercăm să fim cât mai creativ posibil, așa că noi doar continuăm cu asta. Noi nu încercăm să ascundem ceva, ne dorim ca cât mai mulți oameni să asculte muzica noastră. “


Read Next

Desuuri ca-n povesti

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *