Pentru 8 luni: jurnaliști români vor experimenta viața în Asia

O echipă de jurnaliști români care, pentru o perioadă de 8 luni, va experimenta viața în Asia de Sud-Est, încercând să se integreze printre localnicii din Malaezia, Singapore, Indonezia, Thailanda, Cambodgia și Vietnam.

Kuala Lumpur, Malaezia

Kuala Lumpur, Malaezia

“Be a local în Asia (Fii un localnic în Asia) este o campanie prin care echipa românească va descoperi și va prezenta cititorilor de acasă atât latura exotică a acestor destinații de vacanță (plaje, temple, muzee, restaurante și multe altele), cât și aspectele practice ale experienței de turist, ale vieții de localnic sau expat în țările respective. Vola.ro este partener în acest proiect unic și interactiv, în care experiențele jurnaliștilor vor fi redate live pe pagina noastră de facebook”, a arătat Daniel Truică, Managing Partner Vola.ro.

Echipa de jurnaliști români este formată din Ioana Budeanu, Travel Writer și Vlad Semen, fotograf, care realizează I’s Blog”, revista de travel & lifestyle care a avut la origine blogul cu același nume.

Ioana Budeanu

Ioana Budeanu

Puțini călători scriu despre realitatea de zi-cu-zi din țările asiatice; există destul de puține informații despre vize, transport, închirieri de apartamente sau cum să supraviețuiești în Asia. În aventura noastră asiatică vom căuta “insula-paradis”, vom locui atât în sate, cât și în orașe elegante, vom vizita temple, jungle, casele oamenilor și vom merge la petreceri… Vom încerca, pe cât posibil, să ne – dizolvăm – în peisaj, astfel încât să surprindem câte ceva din viața unor popoare și să ilustrăm – cât mai bine pentru cei de acasă – frumusețile și caracteristicile unei regiuni incitante”, a precizat Ioana Budeanu.

Jurnaliștii au plecat din România în această lună și se vor întoarce acasă în martie 2013, având traseul de bază București – Doha – Kuala Lumpur – Melaka, Malaysia – Singapore – Bali, Indonezia – Langkawi, Malaezia – Phuket, Thailanda – Ko Samui, Ko Phangan, Thailanda – Bangkok, Thailanda – Phnom Penh, Cambodgia – Ho Chi Minh City, Vietnam – Kuala Lumpur – Doha – București, transportul fiind asigurat cu sprijinul Qatar Airways.

Materialele realizate de Ioana Budeanu și Vlad Semen vor acoperi rubrici de genul:

  • “How to… “(despre vize, închirieri, transport, prețuri etc),
  • lifestyle (restaurante, mâncăruri specifice, hoteluri, Full Moon Party, baruri Kuala Lumpur/Bangkok, băuturi si petreceri),
  • plaje (cele mai frumoase din lume),
  • cultură și tradiții, oameni și poveștile lor,
  • “Be a local în Asia (cum se descurcă echipa pe cont propriu în Asia – întâmplări de zi cu zi)
  • și…” insula-paradis” (în căutarea insulei “secrete”).

“Be a local în Asia” este un proiect care va fi prezentat în revista “I’s Blog”, live pe pagina de Facebook Vola.ro, precum și pe paginile de Facebook I’s Blog, Ioana Budeanu, Qatar Airways și pe Twitter, Google+, Pinterest.

Read Previous

TVR: pierdere de 145,6 milioane de euro

Read Next

Toate logo-urile Google cu Jocurile Olimpice Londra 2012

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *