Noile reguli pentru profesorii care au risc crescut la coronavirus

Noile reguli pentru profesorii care au risc crescut la coronavirus

Nelu Tataru a transmis ca odata cu inceperea scolii numarul de cazuri de imbolnavire cu Covid-19 va creste dar nu printre copii, se presupune ca aceasta crestere se va inregistra in randul profesorilor. Acceseaza http://posteaza.info/category/educatie/ pentru mai multe informatii despre cum va arata scoala in aceasta perioada.

    Iata ce a mentionat ministrul Sanatatii

„Noi sperăm să avem doar o creştere uşor simţită şi nu la nivelul copiilor, ci la persoanele cu risc. De aceea, medicina muncii ne-a şi recomandat şi am fost de acord ca tot ce înseamnă personal didactic şi nedidactic, peste 60 ani şi cei care au comorbidităţi să poată face cursurile online, precum şi libertatea pe care am lăsat-o autorităţilor locale, inspectoratelor şcolare judeţene, DSP-urilor, de a adapta scenariile pe care le-am gândit la fiecare unitate şcolară”,  a declarat Nelu Tataru.

Sunt sanse ca profesorii infectati cu noul Covid-19 sa poata transmite virusul la copii si pentru a putea preveni aceasta situatie ministrul sanatatii a venit cu o solutie. Acesta mentioneaza ca au fost introduse anumite norme pe care profesorii trebuie sa le respecte.

„Încă din 15 mai, când am avut primele măsuri de relaxare, fiecare măsură de relaxare a fost însoţită de un ordin de ministru (…) care specifica şi anumite norme în vederea funcţionării şi desfăşurării fiecărei activităţi în parte. Şi aici avem aceste norme, odată respectate sunt nişte riscuri asumate. Ţin să menţionez că din ce avem până acum, peste 84.000 cazuri de infectare în România, ieri erau 5.105 de infectări la copii, 1.978 de cazuri la copiii de 0-9 ani, 3.127 la copiii care erau între 10-19 ani. Copiii pot fi nişte purtători, patologia fiind redusă la această vârstă, de aceea trebuie să îmbinăm dorinţa, potenţialul şi capacitatea lor de a învăţa, cu siguranţa pe care trebuie să le-o acordăm noi, inclusiv acei profesori care ar trebui să respecte şi ei regulile”,  a mai declarat Nelu Tataru.

Cadrele didactice ar trebui sa fie mult mai prudente. Acestia trebuie sa dea dovada de siguranta atunci cand lucreaza cu copii. Avand in vedere ca se pot face cursuri online, profesorii ar trebui sa opteze pentru aceasta alegere ori de cate ori isi simt sanatatea pusa in pericol.

Read Previous

Achizitioneaza bicicleta din magazinul preferat. Calitate garantata pentru un plus de siguranta

Read Next

Regulile pe care investitorii de criptomonede trebuie sa le urmeze pe timpul unei crize

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *