Mark Twain, Google Doodle aniversează 176 de ani de la nașterea sa

Mark Twain

Mark Twain

Samuel Langhorne Clemens este, pentru cei care nu ştiu, numele real al scriitorului american Mark Twain, care s-a născut pe 30 noiembrie, în Missouri, acum 176 de ani (în 1835).

Mark Twain este autorul cărţilor care ne-au încântat pe mulţi dintre noi în copilărie sau tinereţe, printre cele mai cunoscute volume de-ale scriitorului american se regăsesc “Aventurile lui Tom Sawyer”, “Aventurile lui Huckleberry Finn”, “Prinț și cerșetor” și “Un yankeu la curtea regelui Arthur”. scrie Libertatea.ro

Am sosit cu Cometa Halley în 1835. Va apare din nou la anul, și mă aștept să mă duc cu ea. Ar fi cea mai mare dezamăgire a vieții mele dacă nu mă duc cu cometa lui Halley. Atotputernicul a spus, fără îndoială: “Aici sunt ciudații ăștia doi, fără rost; au sosit împreună, trebuie să plece împreună.” Replica a fost rostită de Mark Twain, cel pe care, astăzi, 30 noiembrie, Google îl aniversează cu prilejul împliniri a 176 de ani de la naştere, printr-un Doodle deosebit.

Romanele Tom Sawyer, Huckleberry Finn, Print si cersetor si Un yankeu la curtea regelui Arthur ne-au fascinat tuturor adolscenţa, făcându-ne să visăm că putem fi orcând unul din personajele acestor cărţi minuntate scrise Mark Twain. scrie ZiuaVeche.ro

Personal ador foarte mult modul în care îl omagiază Google pe Mark Twain cu una din scenele din cărțile sale, când personajul principal, nu mai țin minte dacă era Tom Sawyer (mai deștept), Huckleberry Finn (mai homeless), dar știu că îi păcălea pe copii să vopsească gardul descriindu-le experiența ca fiind una extrem de distractivă. Munca, parcă, i-a fost dată de mătușa lui, oricum un tutore legal. Faceți click pentru imaginea mărita.

Mark Twain, Google Doodle aniversează 176 de ani de la nașterea sa

Mark Twain, Google Doodle aniversează 176 de ani de la nașterea sa

Read Next

Desuuri ca-n povesti

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *