Marcel Vela: „In acest an e mai bine sa faca Pastele acolo unde sunt”

Marcel Vela, ministrul de Interne, a fost la vama Nadlac si a vorbit despre situatia transportului de marfuri. Acesta a transmis un mesaj si catre cei din diaspora, spunandu-le sa ramana de Paste acasa, acolo unde se afla acum.

„Pentru noi a fost prioritar tranzitul de marfă. Există acest culoar la intrarea spre România și ieșire spre Bulgaria. În această idee am dori să limităm cât mai mult timpul de așteptare la intrarea în țară. Am creat unele facilități pentru șoferii de pe trailere și tiruri care aduc marfă în România. Am împărțit tot ce întră în România în zona de autoturisme pe Nădlac 1 și zona de camioane pe autostrada Nădlac. Dacă există probleme pe Nădlac 1 o să găsim soluțîi să bifurcăm traficul și acolo, să facilităm și intrarea în țară. Suntem preocupați să fie o fluență mult mai bună pe tot tranzitul de la frontieră de vest.

Eu am făcut un apel prietenilor din diaspora. În acest an e mai bine să facă Paștele acolo unde sunt. Nepotul meu e în Elveția și rămâne acolo. Nu este o bravură, nu e o măsură care să jignească sau să deranjeze. Fac apel la toți compatrioții din diaspora să înțeleagă că inclusiv pentru ei e mai bine așa, pentru că circulând pe un drum lung, întrând în contact cu alte persoane infectate, în această ipoteză nefericită ajunge acasă și ii infectează pe cei dragi. Nu e nicio fericire să vii din Austria să faci Paștele acasă, căci s-ar putea intr-o benzinărie dintr-o țară intermediară de pe drum să te îmbolnăvești.”, a declarat Marcel Vela.

Read Previous

Ludovic Orban: „Au revenit multi romani din afara si multi dintre ei nu stim daca isi vor gasi de lucru. Trebuie sa le gasim solutii aici, in Romania.”

Read Next

Nelu Tataru, noi informatii cu privire la situatia de la Centrul Privat pentru Persoane Varstnice din Galati.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *