Browse By

Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale din România

Etnicul primar german restrictiv îl bate pe favoritul, prim-ministru Victor Ponta, în turul doi după votul din primul tur care a fost prea aproape de a câștiga.

Primul-ministru din România a recunoscut înfrângerea în noaptea de duminică după al doilea tur de scrutin prezidențial extrem de aproape de un primar de etnie germană din Transilvania. Victor Ponta a fost favorit pentru a câștiga, dar a fost restrictiv tivita de Klaus Iohannis, primarul orașului Sibiu, care a promis o represiune asupra corupției.

Ponta a spus că a felicitat personal Iohannis. „Suntem o țară democratică”, a spus Ponta în fața sediului partidului său Social Democrat două ore după sondaje închis. „Oamenii sunt intotdeauna dreptate.”

Ponta a cerut 15.000 de protestatari s-au adunat în afara birourilor sale pentru a asculta mesajul său într-o încercare aparentă de a dezamorsa tensiunile cu care se confruntă românii expat vot în străinătate.

Sondajele de opinie pune rezultatele la gât și gâtul. Rezultatul oficial este de așteptat luni.

Descriere 300.000 de români care trăiesc în străinătate au votat, mulți împotriva guvernului. Au fost proteste care au fost în imposibilitatea de a vota în alegerile din 2 noiembrie care a dus la turul doi.

„Românii, ai fost eroi astăzi”, a declarat Iohannis înainte de concesiune lui Ponta, apel la autorități să conta la vot corect. „Votul a fost fenomenal!” El a continuat să spună că alegătorii au venit „din casele lor pentru a apăra dreptul de vot” 25 de ani după revoluția română.

Unii români au fluturat periuțe de dinți, în semn de protest la lung asteapta la secțiile de votare din străinătate. Românii din străinătate au trebuit să voteze la secțiile de votare în țările lor adoptive, precum și mii de crescut exasperat când au trebuit să stea în linie ore în orașe precum Paris, Londra, Munchen și în timpul primei runde. Unii au fost în imposibilitatea de a vota. Guvernul a declarat ca a imbunatatit procedura de vot acest moment.

Ponta condus cu 10 puncte procentuale la vot inițial, și probe de corupție de consilierii superiori Ponta părea să nu fi afectat șansele în vârstă de 42 de ani, fostul procuror. Iohannis, 55, a promis un sistem de justiție independent, în cazul în care devine președinte.

Câștigătorul va înlocui Traian Băsescu, care se retrage după 10 ani. În România, președintele este responsabil de politica externă și de apărare, precum și numele procurorilor cheie și șefii serviciilor de informații.