Inghetata de ciocolata pe bat

Inghetata de ciocolata pe bat

Inghetata de ciocolata pe bat

Reteta este de pe site-ul Crazy Mother Cooker, via Smitten Kitchen.

Ingrediente:

  • 42g de ciocolata – sau amaruie, cu 85% cacao,
  • 135g de zahar
  • 2 linguri de amidon( dizolvat in 2 LG de lapte)
  • 3 linguri de pudra de cacao
  • 600ml de lapte
  • un varf de cutit de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingura de unt

Finalitate
Se topeste ciocolata pe baie de aburi. Se adauga restul ingredientelor si ciocolata topita intr-un vas cu fund dublu, si se pun pe foc mic, amestecand mereu, pana cand se ingroasa si are aspect de budinca. Se lasa la racit, apoi se toarna in forme si se pun la rece cateva ore. Nu bune, ci senzational de extra-bune! :)


Read Next

Desuuri ca-n povesti

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *