În această vacanță inflație de cărți românești gratis pe Internet

citind o carte electronica in parc

Sezonul estival, în mod obișnuit sărac în evenimente editoriale, a fost un bun prilej pentru lansarea de cărți gratis, în format electronic, pe Internet.

Specialiștii recunosc că, la acest capitol, România se află deocamdată undeva la coada Europei. De pildă, din cele peste 1,5 milioane de cărți electronice postate pe site-ul lulu.com, doar 156 sunt în limba română. Alte site-uri cu statut de lider la nivel mondial, precum amazon (binecunoscut pentru e-readerul kindle), bubok sau barnes &noble (cu e-readerul nook), nici măcar nu oferă posibilitatea de a urca texte în limba română. Unele edituri românești, ingenioase, au reușit totuși să posteze cărți chiar și aici.

În pofida dificultăților amintite, anul 2014 a cunoscut o ușoară creștere în sectorul e-books. În special acum, în luna august, promotorii cărților electronice au profitat de vidul creat prin absența editorilor tradiționali, plecați – unde altundeva? – în vacanță, și au postat gratis pe Internet numeroase titluri.

Cititorii au posibilitatea să coboare gratis de pe net atât volume clasice cât și moderne, de la arhaicele  Amintiri din copilărie de Ion Creangă, până la mai recentul Dominoul viselor de Albert Mure. Pasionații de lectură pot descărca sau citi online cărți românești în special în format pdf, actualmente este foarte dificil să întâlnești texte în limba română pentru un e-book reader având formate de genul epub, mobi și azw.

Promotorul de cărți electronice biblioteKa de vacanță recomandă românilor aflați în concediu, care au la îndemână un laptop sau o tabletă, să profite de cărțile electronice lansate gratis recent pe Internet, în special dacă prind o zi cu vreme rea și se văd nevoiți să rămână în camera de hotel. Un sfat practic pentru cei care nu știu unde să caute aceste volume: e suficient să introduceți în căsuța motorului de căutare cuvintele „cărți gratis” sau „cărți online” și veți descoperi zeci de site-uri românești ce oferă cărți pentru care nu este nevoie să plătiți absolut nimic. Lectură plăcută!

Un salut cordial,

biblioteKa de vacanță


Read Previous

Alege să emiţi cele mai corecte facturi, de pe o platformă utilă!

Read Next

Premiul Mentor pentru Excelență în Educație

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *