Browse By

Ideea unui român, premiată la un concurs european de inovații

Ceremonia de premiere a câștigătorilor Concursului de inovații Network of Automotive Excellence (NoAE) a avut loc marți, 17 aprilie 2012, la Dusseldorf (Germania). Printre cele 21 de idei apreciate de juriu se numără și cea propusă de un român, dl. Paul Bârsănescu de la Universitatea Tehnică Gh. Asachi” din Iaşi.

Soluția propusă de dl. Bârsănescu  îmbină două tehnologii deja existente, care acum lucrează separat – cântărirea la bordul vehiculului pe fiecare punte, respectiv GPS cu înregistrare şi tracker. Juriul a fost format din nume mari din industrie: Airbus, Boeing, Lufthansa, Siemens, Audi, Ford, Renault, Porsche, Volkswagen, Opel, Skoda, Bosch ş.a., fiind analizate 113 propuneri venite din partea a 325 inventatori din 40 de țări.

DlPaul Bârsănescu (st.), Dr. Günther Horzetzky (dr.)

Dl. Paul Bârsănescu (st.), primind diploma din partea Dl. secretar de stat Dr. Günther Horzetzky (dr.)

Din 173 de inovaţii preselectate (finalizate şi analizate de juriu), 21 au fost declarate câştigătoare.

WIBS, ideea din Romania care a impresionat juriul, aparţine lui Paul Bârsănescu de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi. Ideea este uimitor de simplă şi de ingenioasă, deopotrivă. E vorba de o soluţie de îmbinare a două tehnologii deja existente, care acum lucrează separat – cântărirea la bordul vehiculului pe fiecare punte, respectiv GPS cu înregistrare şi tracker. Inventatorul va reprezenta România la Ceremonia de premiere ce va avea loc la Dusseldorf, Germania, în zilele de 17 şi 18 aprilie 2012.

WIBS

WIBS

Concursul de inovaţii NoAE (Network of Automotive Excellence), prezent deja în 23 de state europene, s-a extins începând cu ediţia din 2011 şi în ţara noastră. În România, el a fost adus de compania F&F IT Services și s-a desfășurat sub patronajul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, fiind înscrişi în competiţie 15 participanţi, care au propus 10 inovaţii.

NoAE a fost întemeiat în 2002 de către personalităţi cunoscute din domeniul automobilelor şi cu participarea Comisiei Europene, fiind o reţea pentru experţi din diferite înterprinderi, cu obiective strategice, organizatorice şi tehnologice. Competiţia internaţională de inovaţii NoAE a ajuns deja la cea de-a cincea ediţie şi se adresează inventatorilor, cercetătorilor, liber întreprinzătorilor, conducătorilor de întreprinderi, întreprinderilor şi instituţiilor care pot realiza inovaţii referitoare la cele patru tematici propuse.

F&F IT Services este o companie independentă de consultanţă fondată în anul 1985, având birouri în Munchen, Germania şi Timişoara, România. Aceasta oferă soluţii şi servicii IT, planificând şi implementând proiecte ambiţioase pentru clienţii săi.