Browse By

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac, Ice Hotel – imagini, video și webcam

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac, Ice Hotel - imagini, video și webcam

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac, Ice Hotel - imagini, video și webcam

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, Ice Hotel, s-a deschis în acest an chiar în ziua de Crăciun. Turiştii să nu-şi imagineze că se vor tolăni pe fotolii în halate de baie la căldură, cum fac într-un hotel obişnuit, ci să-şi pregătească în bagaje cele mai groase haine şi neapărat căciuli, fulare şi mănuşi!

Aceasta pentru că temperatura de aici nu este mai mare de 2 grade Celsius. Altfel, gheaţa s-ar topi şi… adio hotel!

Ineditul loc turistic nu a trecut neobservat de jurnaliştii de la BBC, care au ţinut să vadă cu ochii lor şi să transmită cititorilor din lumea întreagă cum arată un pat îngheţat.

Tema din acest an al hotelului este «ice sound» (sunetul gheţii – n.r.), iar camerele au denumiri în ton cu această temă: Jazz, Latino, Dance, Hip Hop, Chillout, Classical, House, Trance şi Blues.

O noapte de cazare la Ice Hotel costă 150 de lei de persoană. De Crăciun şi Anul Nou se mai adaugă 250 de lei pentru meniul festiv.

Hotelul va fi deschis până în aprilie 2012, iar accesul în zonă este posibil doar cu telecabina de la Bâlea Lac.

Localizare

În mijlocul celui mai grandios complex montan al Carpaţilor României –Masivul Făgăraş –Cabana Bâlea Lac*** iar în sezonul alb şi Ice Hotel se află în rezervaţia Naturală Valea Bâlii, la 2034 m altitudine, la km 116,200 de pe Transfăgărăşan (DN 7C) fiind accesibilă şi din sud –Piteşti, Curtea de Argeş, Vidraru, Piscu Negru– şi din nord –de pe DN1 (E 68) prin Cârţişoara, Poarta Geniştilor, Poarta Întâlnirii.

Peisajul, de o frumuseţe austeră inegalabilă –creste zimţate şi abrupte tapetate de o floră policromă de rarităţi şi endemisme, cu ape ce cad sau picură de pe stânci, formează ansamblul vizual al căldării glaciare în care se integrează ca o mânuşă noua construcţie a cabanei la care poţi ajunge uşor vara cu orice mijloc rutier şi iarna cu telecabina de la Bâlea Cascadă.

Sunteţi oaspeţii noştrii în orice anotimp şi întregul personal vă stă permanent la dispoziţie cu servicii de calitate şi dotări de ţinută europeană.

Website oficial: http://hotelofice.ro

Video BBC – Ice Hotel, Bâlea LacGalerie de imaginii Ice Hotel, Bâlea Lac

Webcam Hotelul de gheață de la Bâlea Lac, Ice Hotel


Cabana Balea Lac recomanda!

În drum spre Balea Lac va recomandăm sa vizitați orasul viitorului – Avrig (vezi video)

„Avrig este un oraș mic dar cu planuri mari și obiective importante!”.

Orașul Avrig este amplasat la poalele Munților Făgăraș, la 25 km de municipiul Sibiu, într-un adevărat amfiteatru natural în care relieful se înalță până la 2500m. Avrig este atestat documentar pentru prima dată în anul 1364, dar așezarea există din timpuri străvechi. Avrig este o zonă pitorească, cu munți, păduri și aer curat în care tradiția se păstrează și se promovează respectul pentru natură.

Deși un oraș mic, are o istorie bogată și a dat naștere unor personalități importante precum Gheorghe Lazăr, considerat fondatorul învățământului în limba națională din Țara Românească sau Samuel von Brukenthal. Guvernator al Transilvaniei și iubitor de arta, von Brukenthal este fondatorul muzeului de artă din Sibiu ce îi poartă numele. În Avrig, baronul și-a construit o reședință de vară cu superbe grădini ornamentale în stil baroc. Aici sunt organizate diferite evenimente speciale dar este deschisă și circuitului turistic.