Browse By

Gata cu tehnicile de supravieţuire pe Discovery Channel

Realizatorul emisiunii „Tehnici esenţiale de supravieţuire”, curajosul Bear Grylls a fost concediat de postul de televiziune Discovery Channel.

De-a lungul timpului au existat o serie de motive pentru care prezentatorul emisiunii ar fi trebuit să fie taxat din cauza comportamentului său oarecum duplicitar.

Bear Grylls, concediat de Discovery Channel

Bear Grylls, concediat de Discovery Channel

De exemplu, în anul 2008 s-a dovedit că Grylls şi-a petrecut noaptea într-un motel din Hawaii şi nu pe o plajă pustie, aşa cum prezenta episodul. În acel moment, prezentatorul şi-a cerut scuze în public, declarând că se mai întâmplă uneori ca atunci când camere video nu sunt în funcţiune să profite de acest lucru şi să se bucure de confort.

De asemenea, în acelaşi episod, britanicul a lăsat impresia că îşi construieşte singur o plută improvizată. Adevărul este că la realizarea plutei a contribuit întreaga echipă a emisiunii „Tehnici esenţiale de supravieţuire”, după cum a declarat consultantul emisiunii, Mark Weinert.

Vezi video-ul aici:

Greşeli repetate

Trei ani mai târziu au apărut alte acuzaţii pentru Bear Grylls. Producătorii emisiunii au încercat să simuleze o furtună în Norvegia cu ajutorul unor ventilatoare imense.

Prezentatorul emisiunii susţinea că s-a aflat într-o situaţie periculoasă. De fapt, viaţa lui Grylls nu a fost nicio secundă în pericol deoarece echipa emisiunii putea să întrerupă ventilatoarele în orice moment dacă situaţia o cerea.

Man vs. Wild nu va mai continua seria celor şase sezoane de până acum

Man vs. Wild nu va mai continua seria celor şase sezoane de până acum

Un alt exemplu, apărut în aceeaşi perioadă, este faptul că Bear Grylls a prins cu lasoul nişte „armăsari sălbatici” care erau în realitate cai domesticiţi.

Britanicul Bear Grylls

Britanicul Bear Grylls

Sfârşit pentru emisiunea „Tehnici esenţiale de supravieţuire”

După mai multe discuţii purtate între conducerea postului Discovery Channel şi Bear Grylls s-a hotărât rezilierea contractului. Purtătorul de cuvânt al prezentatorului a declarat că acesta nu a reuşit să ajungă la o înţelegere cu postul de televiziune în privinţa noului sezon al emisiunii. Astfel, ambele părţi au decis să înceteze colaborarea.

Vestea este una tristă deoarece emisiunea este iubită peste tot în lume, fiind difuzată în peste 200 de ţări, inclusiv în România. Într-un studiu realizat recent, cu ocazia împlinirii a 15 ani de Discovery Channel în România, Bear Grylls a fost ales prezentatorul TV preferat de români (60% dintre voturile respondenţilor).

Bear Grylls a fost prezent şi în România, prezentând într-un episod tehnici esenţiale de supravieţuire în Munţii Carpaţi.