Browse By

Energia Rovinari e lider după victoria cu Lukoil Academic

echipa Energia Rovinari

Energia Rovinari s-a impus pe teren propriu cu 72-67 în faţa celor de la Lukoil Academic, iar după trei etape ocupă primul loc în grupa B din EuroChallenge.

Miercuri au avut loc ultimele meciuri ale etapei a 3-a din EuroChallenge, iar România a fost reprezentată de Energia Rovinari. Cu o zi înainte, alte două echipe româneşti, CSM Oradea şi U-Mobitelco Cluj au evoluat în această etapă a competiţiei, dar nu au făcut-o deloc bine. Amândouă au pierdut pe teren propriu: CSM Oradea 77-69 cu Tofas, iar echipa clujeană 73-64 cu Atomeromu. Fără nici o victorie în cele trei etape, cele două echipe ocupă ultimul loc în grupele lor şi nu prea mai pot spera la calificarea în faza următoare a competiţiei. Tot pe teren propriu a jucat şi Energia Rovinari în etapa a 3-a. Ea a primit vizita bulgarilor de la Lukoil Academic. După primele două etape, echipa gorjeană avea o victorie şi o înfrângere, în timp ce adversarii au pierdut ambele meciuri. În aceste condiţii nu a fost o surpriză faptul că la casele de pariuri sportive online Energia Rovinari a fost considerată favorită, având o cotă de 1,50 la victorie.

Meciul a fost început excelent de echipa gorjeană care conducea cu 10-0 după doar două minute de joc. Oaspeţii au revenit, dar tot au pierdut primul sfert la o diferenţă de şase puncte, scor 22-16. În al doilea sfert jucătorii Energiei Rovinari nu au mai fost la fel de eficienţi ca în primul sfert şi au reuşit doar 12 puncte, pierzând astfel acest sfert cu 16-12. Aşa că la pauză meciului echipa gazdă mai avea doar 2 puncte avans. Acest avantaj a dispărut după sfertul trei pe care bulgarii l-au câştigat cu 14-12. În acest sfert Lukoil Academic chiar a condus pentru prima dată în acest meci. Ultimul sfert al partidei a fost unul foarte strâns şi s-a mers umăr la umăr până la final. Scorul acestui sfert a fost 17-17 şi astfel a fost nevoie de prelungiri pentru a se decide câştigătoarea. Energia Rovinari ar fi putut evita prelungirile dacă nu ar fi ratat ultimul atac. Dar în prelungiri jucătorii echipei gorjene au fost mult mai atenţi în special în defensivă şi au câştigat repriza suplimentară cu 9-4, scorul final fiind 72-67.

Cele mai multe puncte în această partidă au fost reuşite de Terry Smith de la Lukoil Academic care a reuşit 21 de puncte. De cealaltă parte pentru echipa gorjeană Porter Troupe a înscris 17 puncte. În urma acestei victorii Energia Rovinari a ajuns la 5 puncte şi a urcat pe prima poziţie în grupa B din EuroChallenge. Este însă la egalitate de puncte cu Tartu Rock şi Kormend, dar are un coşaveraj mult mai bun. Pe ultimul loc cu doar 3 puncte se află Lukoil Academic care nu prea mai are şanse de calificare.

Următoarea etapă din EuroChallenge va avea loc în 2 şi 3 decembrie 2014. Toate cele trei echipe româneşti au programat meciul în 2 decembrie. De la ora 18:00, U-Mobitelco Cluj va primi vizita celor de la Gussing, ocupanta locului 2 în grupa F. Apoi de la ora 19:00 Energia Rovinari va juca în Estonia cu Tartu Rock, iar de la ora 20:00 CSM Oradea primeşte vizita Astanei, ocupanta locului 2 din grupa D.