Browse By

Efecte speciale cu gheaţă carbonică

Organizatorii de nunţi sau de alte evenimente speciale de acest gen se întrec în a găsi cele mai inedite şi spectaculoase idei pentru clienţii loc. Gheaţa carbonică este o astfel de idee, tot mai căutată şi la modă.

Ce este gheaţa carbonică?

Gheaţa carbonică (numită şi gheaţă uscată sau dry ice) este forma solidă a dioxidului de carbon transformată în dioxid de carbon gaz, la temperatura de -78,5 grade Celsius.

Dioxid de carbon în formă solidă

Dioxid de carbon în formă solidă

Având o temperatură atât de scăzută, este important ca manipularea ei să fie făcută cu mănuşi sau cleşti speciali. Contactul scurt cu pielea nu dăunează însă cel îndelungat poate provoca arsuri grave.

La ce este folosită gheaţa carbonică?

  • Gheaţa carbonică în băuturi

Pentru un efect spectaculos la petrecerile de vis este folosită gheaţa carbonică. Se poate adăuga în cupele de şampanie, cocktail sau alte băuturi, surprinzând invitaţii cu imaginea băuturii „curgătoare”.

Băuturi cu efecte speciale, cu gheaţă carbonică

Băuturi cu efecte speciale, cu gheaţă carbonică

Pentru acest gen de întrebuinţare este important să ştiţi faptul că nu orice gheaţă carbonică are caracteristici alimentare. Pentru acest lucru trebuie să vă documentaţi la firma producătoare.

De asemenea, produsul trebuie comandat cât mai aproape de momentul folosirii deoarece este perisabil iar efectul se poate diminua, trădându-se astfel aşteptările.

  • Gheaţa carbonică pentru nuntă

Valsul mirilor este un moment foarte romantic şi important din timpul unei nunţi. Mirii se străduiesc întotdeauna ca acest moment să fie unul impresionant, folosindu-se de diferite efecte pentru a crea o imagine perfectă. Gheaţa carbonică poate fi cea mai bună alegere în acest sens.

Valsul mirilor învăluit în gheaţă carbonică

Valsul mirilor învăluit în gheaţă carbonică

Efectul este asemănător cu fumul însă este de durată mai lungă iar consistenţa este mai densă, dând încăperii un aer misterios şi romantic.

Gheaţa carbonică utilizată în acest fel este non-toxică, nu lasă urme şi nu are miros.

  • Gheaţa carbonică pentru curăţat

Gheaţa carbonică mai poate fi utilizată pentru curăţirea diferitelor clădiri. Activitatea este mai dificilă, fiind necesare anumite utilaje speciale, deci este indicat să apelaţi la firme specializate.

Curăţire perfectă cu gheaţă carbonică

Curăţire perfectă cu gheaţă carbonică