Browse By

Dubai a intrat în noul an 2014 cu un nou record mondial uimitor

Focurii de artificii strălucitoare de pe turnul Burj Khalifa din Dubai

Focurii de artificii strălucitoare de pe turnul Burj Khalifa, Dubai - sursa foto: AFP

Dubai a intrat în noul an cu ofertă uimitoare pentru un nou record mondial, pentru a le depăși pe celelalte orașe, pe lângă celelalte recorduri deținute deja prin dezvoltarea unor proiecte imobiliare gigantice.

Sursa foto: Karim Sahib / AFP

Focurile de artificii strălucitoare s-au văzut de la o distanță de peste 100 km de coasta Dubai, care se laudă cu un arhipelag de insule artificiale și Burj Khalifa, cel mai înalt turn din lume.

Oficiali din Emirate au sperat că artificiile le vor aduce un nou record mondial, cu care să învingă Kuwaitul care deține în prezent recordul stabilit în 2011, cu un spectacol epic lung de o oră cu peste 77 282 focuri de artificii.

Artificiile de pe insula Palm Jumeirah din Duabi în noul an 2014

Artificiile de pe insula Palm Jumeirah din Duabi în noul an 2014 - sursa foto: Karim Sahib / AFP

Cele mai multe focuri de artificii au fost la luxosul Hotel Atlantis și la Palm Jumeirah una dintre cele trei insule în formă de palmier.

Dubai se laudă cu cel mai înalt turn din lume, cea mai mare insulă artificială și unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume.

De-al lungul ultimilor ani, Dubai a concurat pentru a deveni o punct permanent pe harta lumii de sărbătorile  de Anul Nou prin organizare unor spectacole impresionante de la deschiderea turnului Burj Khalifa înalt de 828 de metri în 2010.

Orașul atractiv din Golf s-a stabilit deja ca fiind un hub mondial pentru transportul aerian, comerțul de tranzit, cât și un centru financiar regional, a învins opoziția din Brazilia, Rusia și Turcia în noiembrie când a câștigat drepturile de găzduire a târgului internațional de comerț World Expo în 2020.

Economia sa a fost afectată în 2009 de criza financiară globală care a înjumătățit sectorul imobiliar, dar de atunci și-a revenit în forță.

Dubai este recunoscut pentru reputația sa ca fiind un oraș liberal într-o regiune conservatoare, orașul din Golf este casa pentru o populație expatriată din peste 2000 de naționalități.