Browse By

Decide pentru TINEri! – campania civică de informare, conștientizare și stimulare a prezenței tinerilor la vot

campania Decide pentru TINEri!

Forumul Tinerilor din România lansează campania civică de informare, conștientizare și stimulare a prezenței tinerilor la vot „Decide pentru TINEri!”. În cadrul campaniei ne propunem să prezentăm tinerilor, indiferent de intenția de vot a acestora sau posibila orientare politică, importanța exercitării acestui drept, precum și să stimulăm participarea la acest proces democratic.

Prin intermediul unui chestionar online aplicat în perioada 13 – 26 octombrie 2014 în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, disponibil la www.DecidePentruTINEri.ro, Forumul Tinerilor din România va identifica nivelul de informare al tinerilor cu privire la rolul și atribuțiile Președintelui României, așteptările de la candidații pentru această funcție,determinând, de asemenea, intenția de a participa la vot în cadrul alegerilor prezidențiale din luna noiembrie a acestui an.

Totodată, Forumul a transmis scrisori deschise tuturor candidaților pentru alegerile prezidențiale, prin care solicităm CV-ul, programul de candidatură, precum și răspunsurile la următoarele întrebări:

  1. Care considerați că este rolul Președintelui României în ceea ce privește menținerea stabilității politice și dezvoltarea economică a țării?
  2. Veți crea un mecanism de comunicare cu societatea civilă? Dacă da, care va fi acesta?
  3. Vă rugăm să numiți și să detaliați succint 5 (cinci) măsuri pentru tinerii din România pe care le veți susține și promova.
  4. Care va fi prioritatea dumneavoastră în domeniul politicii externe a României, în condițiile actualului climat internațional și a evoluțiilor din regiune?
  5. Cum considerați că pot fi soluționate situația minorității maghiare din România precum și cerințele de autonomie exprimate de reprezentanții acesteia?

Răspunsurile oferite sau lipsa de reacție vor fi făcute publice pe 17 octombrie 2014, odată cu lansarea platformei www.DecidePentruTINEri.ro.

 Radu PETRARIU

Radu PETRARIU

„Participarea tinerilor la vot și interesul lor pentru alegeri locale, naționale sau europene sunt subiecte sensibile ce necesită o atenție deosebită nu numai în România, ci în întreaga Europă. Credem că prin asumarea de către fiecare tânăr a unui rol activ în viața democratică, prin exprimarea opiniilor și participarea la vot, putem stabili ca priorități „zero” pe agenda politică națională educația și tinerii” – Radu PETRARIU, Președintele Forumului Tinerilor din România.

Nu fi indiferent! Decide pentru TINEri!

sigla Forumul Tinerilor din România

Forumul Tinerilor din România este o federație neguvernamentală, apolitică, non-profit, ce reprezintă 155 de organizații de tineret din România (6 naționale și 149 locale). Viziunea noastră este o lume în care tinerii își pot atinge întregul potențial, iar prin organizațiile neguvernamentale încurajăm, susținem, implicăm și reprezentăm tinerii din România.