D-Link DWC-2000 este soluția pentru 64 de puncte de acces WiFi Hotspot

D-Link pune la dispoziţia clienților săi un management wireless scalabil şi uşor de implementat prin lansarea Unified Wireless Controller (DWC-2000). Ideal in domeniul educaţiei, primirea clienţilor precum şi în alte domenii de interes pentru companiile medii și mari, sistemul centralizat Wireless LAN permite până la 64 de puncte de acces pentru fiecare controller. Numărul de puncte de acces este upgradabil până la 256 în cazul în care creşte solicitarea reţelei[1].

Oferind posibilitatea de administrare a unui număr de până la 1024 de puncte de acces wireless într-un cluster de control, dispozitivul reprezintă o soluţie cu un raport calitate-preţ foarte bună pentru companii medii si mari. O soluţie excelentă pentru campusuri universitare, hoteluri, clădiri cu multe etaje şi medii de lucru office aflate în mai multe clădiri.

Unified Wireless Controller oferă specialistilor acces rapid la retelele de categorie enterprise datorită unor caracteristici de administrare sofisticate dar uşor de implementat.

O platformă One-stop care oferă posibilitatatea adiminstratorilor de rețele să gestioneze uşor şi să securizeze reţelele interne

Instalarea durează câteva minute cu ajutorul interfeţei Setup Wizard uşor de utilizat. Această interfaţă poate să descopere în mod automat punctele de acces wireless compatibile cu interfaţa D-Link. Aceasta le va adăuga automat în lista de puncte de acces administrate, adăugând și setările necesare. Astfel se va elimina necesitatea unor setări de mare amploare sau complexe.

“Cerinţele reţelelor se schimbă foarte rapid în mediul de lucru din prezent, ceea ce duce la nevoi din ce în ce mai complexe pentru administratorii de retele. Pe măsură ce afacerea creşte, acelaşi lucru se întâmplă şi cu reţelele wireless.

Unified Wireless Controller vine în întâmpinarea acestor nevoi. Acesta ofera flexibilitate prin optiunea de  a mări numărul de puncte de acces de la 64 până la 256 de puncte pentru fiecare controller. În acelaşi timp managerul Wireless LAN centralizat aduce o mai mare fiabilitate şi securitate mediului de lucru wireless” a declarat Kevin Wen, Preşedintele D-Link Europe Ltd.

Pentru afaceri cum ar fi hotelurile sau spaţiile destinate vânzării de tip retail, care au nevoie să ofere acces wireless cu plată sau gratuit unui număr mare de clienţi în acelaşi timp, funcţiile integrate de administrare fac ca acest lucru să fie uşor si sigur. Funcţiile de creare de cont și monitorizare precum şi funcţia de extindere a sesiunilor simplifică managementul conexiunilor clienţilor. Aceste funcţii integrate oferă şi posibilitatea de administrare a unor factori cum ar fi largimea de bandă, precum şi posibilitatea de a controla resursele la care un client să aibă acces temporar.

Funcţiile de securitate se află pe primele locuri în cerinţele multor companii. Acest controller furnizează soluţii de securitate robuste şi cuprinzătoare, ajutând la blocarea potenţialelor atacuri din partea utilizatorilor neautorizaţi. Sistemul integrat Wireless Intrusion Detection System (WIDS) identifică punctele de acces vulnerabilizate , clienţii neautorizaţi şi poate anticipa potenţiale ameninţări wireless pentru a preveni accesări neautorizate. Această funcţie este legată si de funcţia Captive Portal. Aceasta poate bloca accesul clienţilor la reţea până când aceştia sunt indentificaţi, lucru menit să creasca parametrii de securitate.

În plus, controller-ul wireless are şi funcţii de auto-organizare, auto-optimizare precum şi tehnologii de auto-verifcare și remediere, funcţii ce adaugă un plus de stabilitate reţelei wireless. Toate acestea combinate cu o redundanţă maximă a controller-ului de 4+4 şi funcţia de provizionare a punctelor de acces, funcţie ce schimbă automat punctul de control nefuncţional către un back-up pentru situaţii de urgenţă, vor face ca reteaua sa functioneze la parametrii maximi intotdeauna.

Pentru o mai mare vizibilitate pentru administratorii de reţea, o interfaţă prezintă monitorizarea în timp real a punctelor de acces. În plus, widget-urile customizabile permit administrarea şi optimizarea resurselor reţelei într-un mod eficient, mulţumită graficelor uşor de descifrat.


[1] Numărul de puncte de acces suplimentare disponibile pentru adminstrare depinde de licenţa achiziţionată.

Read Previous

Ultima modă în Senior Voyage: Dubai, croazieră pe Mediterana şi vacanţe în România

Read Next

Descoperă Masivul Siriu cu Ștafeta Munților

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *