Cum sa alegem o baterie pentru lavoar in functie de caracteristicile definitorii

O baterie pentru baie nu este atat e simplu de ales. Pentru ca pe langa un aspect placut, o astfel de baterie trebuie sa intruneasca si anumite caracteristici tehnice si calitative. In cele ce urmeaza o sa va prezint cele mai importante aspecte care trebuie luate in considerare atunci cand cumparati o baterie lavoar moderna si cocheta.

Ce este o baterie lavoar si de ce este importanta?

O baie amenajata frumos si corect din punct de vedere stilistic se poate realiza prin optarea pentru un mobilier rezistent la umiditatea din baie, dar si prin optarea pentru obiecte sanitare si accesorii de calitate, obiecte care sa poata fi usor de intretiut, dar, in acelasi timp, care sa se si potriveasca designului baii.

Bateria pentru chiuveta din baie care mai este cunoscuta si ca baterie lavoar este un obiect sanitar indispensabil pentru aceasta camera si prin urmare trebuie ales cu multa grija. Fiind supusa in mod constant utilizarii, aceasta trebuie sa detina calitatea de a rezista in timp. O rezistenta redusa poate provoca surprize precum o defectare a bateriei intr-un timp mai scurt.

Probabil ca te intrebi de ce este necesar sa acorzi o asa mare atentie modului in care alegi o baterie lavoar. Ei bine, o baterie calitativa si aleasa in mod corespunzator este un mijloc proprice prin care poti sa economisesti apa consumata, bani (pentru ca cu cat o baterie este mai buna, cu atat aceasta va rezista ani buni) si iti va oferi o experienta placuta de fiecare data cand o vei utiliza.

Avantajele bateriilor calitative

Banii, si mai ales economiirea lor – primul avantaj pe care o baterie de calitate ti-l poate oferi. Vei investi odata intr-o baterie si aceasta va rezista un timp indelungat. Sunt multe persoane care au avut neplacuta experienta de a schimba bateria la scurt timp de la montare, poate intr-un timp mai scurt de 1 an.

Apoi avem economisirea apei, care oricum se leaga de bani. O baterie construita in mod optim trebuie sa poata sa-ti permita sa controlezi puterea jetului apei cu usurinta. Daca bateria va avea doar un jet puternic, consumul de apa va creste in mod vizibil.

Principalele caracteristici de care depinde calitatea unei baterii lavoar

Este foarte important sa analizezi caracteristicile tehnice ale unei baterii pentru a putea sa-ti dai seama daca ai in fata ochilor o baterie calitativa sau nu.

In primul rand, analizeaza materialul sau materialele din care este realizata bateria, pentru ca acest aspect reprezinta principalul indice al calitatii si al rezistentei in timp.

Recomandarea specialistilor este sa alegi materiale precum inoxul sau cromul, materiale care sunt cele mai renumite in oferirea unei utilizari fara incidente neplacute (scurgeri de apa, un debit foarte inconstant, deterioare a robinetului sau al manerului de reglare al apei, zgomot puternic).

Cu toate acestea, o optiune mult mai profitabila din punct de vedere al pretului ste alama sanitara. Acest aliaj ofera un raport excelent intre calitate si pret.

Din ce este formata o baterie lavoar?

Doua componente importante alei unei baterii sunt perlatorul si pastila bateriei. Perlatorul are rol de filtru si este plasat la capatul bateriei pe unde curge apa. Pastila are rolul de a reduce zgomotul, tocmai de aceea optarea pentru un material proprice acestui scop fata de teflon va va aduce rezultate mult mai bune.

In aceasta materie sunt recomandate bateriile a caror aceste doua componente sunt realizate din ceramica. Ceramica este usor de intretinut si, in acelasi timp, va prelungi durata de viata a bateriei.

De asemenea, este important si sa alegeti o baterie lavoar dintr-un magazin corespunzator. Baterii LUX ofera solutii perfecte pentru orice tip de baie, bateriile acestui comerciant fiind renumite pntru calitatea acestora, dar si pentru aspectul acestora elegant.

Read Previous

Victor Ponta: „Toti imi dau sfaturi!”

Read Next

Gabriela Firea: „Pana la 1 septembrie, se va relua circulatia tramvaiului 41”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *