Browse By

Cum a fost la GoodWine 2011? Peste 120 de lansări de vinuri

A șasea ediție a Târgului Internațional de Vinuri GoodWine 2011, ce s-a desfășurat în perioada 18-20 noiembrie 2011 în spațiul expozițional găzduit de World Trade Piaza București, s-a bucurat de o participare de excepție, practic cea mai numeroasă din ultimii cinci ani la un asemenea eveniment în București. 21 de producători români, 9 producători din străinătate, 7 importatori și standul de țară al Chile au adus în fața vizitatorilor peste 500 de vinuri, din care circa 120 au fost lansări, în premieră, pe piața românească.

Vinurile ce au fost supuse degustărilor au provenit de la Cotnari, Petro Vaselo, Jidvei, Crama Oprișor, Vinarte, SERVE, Cramele Rotenberg. Senator Wine, WineRo, Crama Gîrboiu, Domeniile Sâmburești, Vie Vin Vânju Mare, Alcovin, Speed Huși, Budureasca, Domeniile Sâhăteni, Gramma Wines, Domeniile Anastasia, Vinexpert, Asociația Producătorilor din Drâgășani (Agricola, Ştirbey, Avincis, Via Sandu), Heinrig Distribution, Wine Distribution (Franța), Michel Torino (Argentina), Herti-M, Edoardo Miroglio și Pamidovo (Bulgaria), Tenuta Carreta (Italia), Asociația Micilor Producători din Republica Moldova (Et Cetera, F’autor, Mezalimpe, Equinox, Galusca Boutique, Crescendo, Vinăria Ţiganca), Garling Production, Cricova Romania, Chile.

Cum a fost la GoodWine 2011? Peste 120 de lansări de vinuri

Cum a fost la GoodWine 2011? Peste 120 de lansări de vinuri

Accesoriile dedicate vinului au fost prezentate de patru companii din țară și din străinătate.

Cele 13 show-uri gastronomice desfășurate pe parcursul celor trei zile ale evenimentului au adus în fața vizitatorilor preparate ale gastronomiei de lux, fiind profesionist asociate cu vinurile expozanților de către membrii Asociației Somelierilor din România.

Gurmanzii s-au putut delecta nu numai cu produsele preparate în cadrul show-urilor gastronomice, dar și cu preparate din trufe, disponibile la standul Truffex, brânzeturi Rarăul, Napolact și mezeluri tradiționale oferite de compania Angst. De asemenea, brânzeturile maturate și mezelurile crud-uscate din Italia au fost oferite pentru degustări de către compania Nordic Impex.