Cum a aparut parfumul

Cum a aparut parfumul

Parfumul are o istorie veche de peste mii de ani. Primele dovezi ale existentei acestuia dateaza din Egiptul Antic, Mesopotamia si Cipru. Regii Frantei foloseau parfum in exces pentru a putea ascunde lipsa de igiena pe cand doamnele din inalta societate din Anglia il foloseau pentru a seduce.

Acceseaza https://blogevent.ro/category/diverse/ pentru a avea parte de mai multe informatii utile.

   Istoria parfumului

Cuvantul parfum este folosit si astazi si provine din limba latina “ per fumus” si inseamna “ prin fum”.  Putem spune ca istoria parfumului este aproape la fel de veche ca si cea a omenirii.

Egiptenii au fost primii care au incorporat parfumul in cultura lor dupa care au fost urmati de chinezi, hindusi, israeliti, cartaginieni, arabi, greci si romani.

Cele mai vechi parfumuri au fost descoperite in Cipru si reclivele aveau aproape 4.000 de ani. In jurul anului  1200 iH , in Mesopotamia o femeie pe nume Tapputi utiliza uleiuri, flori dar si plante precum smirna sau chiparosul le combina si dupa care in urma distilarii obtinea din ele uleiuri aromate.

In Epoca Antica parfumurile aveau o alta semnificatie. In acea perioada se considera ca uleiurile aromate avea darul de a apara de rele.

Cine a inventat sticla de parfum? Sticla de parfum a fost inventata in Egipt.  In Grecia se crede ca zeii Olympului  i-ar fi invatat pe oameni care sunt secretele fabricarii parfumului. In plus Grecia a fost prima tara care si-a dezvoltat o adevarata industrie a parfumurilor. Tot in aceasta tara au aparut si primii comercianti de parfumuri care isi vindeau marfa in pietele elene.

Primul parfum modern din lume a fost creat in anul 1370 atunci cand Regina Elisabeta a Ungariei a fost cea care a cerut crearea esentei. Legenda mai spune ca parfumul a fost folosit folosit de regina pentru a-l seduce pe regele Poloniei cu care in cele din urma s-a si casatorit.

Parfumul era folosit excesiv chiar si in curtile regilor Frantei. Regi precum Ludovic XIV sau Ludovic Xv nu faceau baie prea des din cauza bolilor si acestia isi mascau lipsa de igiena sau mirosul urat cu ajutorul unor cantitati impresionante de parfum.

Parfumul este si va fi mereu un produs de care se bucura atat femeile cat si barbatii.

Read Previous

3 motive pentru care sa optezi pentru o schela metalica. Afla mai multe de la specialisti

Read Next

Hidroizolatiile PVC – solutia in constructiile ultra-moderne: vezi topul avantajelor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *