Browse By

Cucereşte-ţi perechea de Dragobete cu ceva dulce: fursecuri inimioare

Există o vorbă din bătrâni care spune că dragostea trece prin stomac. Pentru a fi în ton cu această vorbă, surprinde-ţi perechea de Dragobete gătind un desert delicios atât din punct de vedere al gustului cât şi al esteticului.

Fursecuri inimioare: desertul potrivit pentru Dragobete

Fursecuri inimioare: desertul potrivit pentru Dragobete

Ingrediente:

  • 200 g margarină (sau unt);
  • 250 g zahăr pudră;
  • 500 g făină;
  • 1 ou;
  • 1 gălbenuş;
  • esenţă de rom.

Mod de preparare:

Margarina sau untul se mixează cu zahărul pudră până se face spumă. Se adaugă oul întreg şi gălbenuşul, amestecându-se bine. Apoi se adaugă esenţa de rom.

Se încorporează apoi făina, puţin câte puţin, şi se frământă până se obţine un aluat potrivit de moale. Cantitatea de făină poate fi variabilă în funcţie de cât de mari sunt ouăle, deci e posibil să aveţi nevoie de mai mult sau mai puţin de 500 gr de făină.

Aluatul obţinut se împachetează în folie şi se pune pentru 30 de minute la frigider.

După jumătate de oră se scoate de la frigider, se întinde (nu foarte subţire) şi se decupează, cu ajutorul formelor, inimioare.

Fursecurile obţinute se pun în tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ţin la cuptor aproximativ 10 minute, până se rumenesc uşor.

Apoi, cu ajutorul creioanelor pentru decorul prăjiturilor (cumpărate din supermarket) se desenează pe fiecare fursec ceea ce doreşte fiecare să exprime.

Spor la treabă şi poftă bună!