Browse By

Concediu de vis pe litoralul românesc: Mamaia

Vacanţa şi concediul sunt două dintre subiectele preferate ale tuturor românilor, şi nu numai. Iar căldura de afară şi faptul că vara se apropie din ce în ce mai mult ne determină să ne gândim tot mai des la vacanţă, la locul şi la modul de a o petrece.

Dacă pui câtorva persoane întrebarea „Ce preferi: marea sau muntele?”, cu siguranţă în majoritate vor fi cele ce preferă marea. Este o destinaţie ce garantează distracţia şi relaxarea, preferată de tineri sau mai puţin tineri, ce oferă posibilităţi de a-ţi petrece concediul indiferent de vârstă, sex, preferinţe, condiţii sociale, sau alte criterii. În plus, muntele este preferat mai mult în sezonul rece.

În România, staţiunea cea mai preferată pentru distracţie este Costineşti. Însă există o staţiune care este cel mai bine pusă la punct, în ceea ce priveşte modernizarea şi condiţiile: Mamaia.

Mamaia, „capitala” litoralului Românesc

Radu Mazăre, primarul din Constanţa s-a ocupat serios de modernizarea şi crearea condiţiilor optime pentru o vacanţă de vis la Mamaia. An de an este promovată maxim staţiunea, începând cu deschiderea sezonului, în 1 Mai. Însuşi primarul este personajul principal de fiecare dată, pentru a oferi încredere şi pentru a întări mesajul transmis.

Plaja Mamaia, cea mai frumoasă de pe litoralul românesc

Staţiunea Mamaia este situată în Nordul municipiului Constanţa, cu o plajă lungă ce are o lăţime de până la 250 de metri. Plaja este acoperită de un nisip fin, cel mai fin dintre toate staţiunile litoralului românesc.

Deşi preţurile în Mamaia sunt mai ridicate decât în altă staţiune, condiţiile sunt foarte bune. Posibilităţi de cazare există pentru orice buzunar. Iar în ceea ce priveşte divertismentul, Mamaia oferă o mulţime de discoteci, cluburi, restaurante, pentru gusturile cele mai variate şi mai pline de pretenţii.

În plus, două dintre cele mai plăcute şi căutate atracţii din Mamaia sunt Satul de Vacanţă şi parcul de distracţii Aqua Magic. Acesta din urmă este cel mai mare şi mai modern parc de distracţii de pe litoralul Mării Negre. Se întinde pe o suprafaţă de 2,7 hectare şi oferă distracţii garantate pe tobogane, bazine, piscine dar şi restaurante, baruri şi magazine de suveniruri. Pe de altă parte, Satul de Vacanţă este un loc ce găzduieşte 31 de restaurante cu specific românesc, decorate în stil rustic.

Aqua magic, una dintre atracţiile turistice preferate de pe litoralul românesc

Toate acestea pot fi privite de sus, printr-o plimbare cu telegondola, pentru a cuprinde toate minunăţiile pe care le oferă staţiunea Mamaia. Călătoria durează 7 minute, parcurgând în total 2,1 km, la o înălţime de 50 de metri cu o viteză de 5 metri pe secundă.

De ce să îţi faci concediul la Mamaia?

Motive ar fi destule: condiţii foarte bune, posibilităţi variate de distracţie, de petrecere a timpului liber în modul preferat (în relaxare şi linişte, în dans şi voie bună, etc), plajă bine întreţinută, baie în mare sau în aventuroasele piscine cu tobogane din Aqua Magic, viaţa de noapte…

Pentru că se apropie curând sezonul, este bine de ştiut care sunt posibilităţile de cazare la Mamaia. Astfel, am ales una dintre cele mai preferate agenţii de turism online, www.bookingexpert.ro. De aici am selectat două hoteluri, la extreme: unul pentru cei cu posibilităţi materiale, ce preferă luxul, un hotel de cinci stele, respectiv un hotel de două stele.

Hotel Club California Mamaia – 5 stele

Dacă vacanţa pe care ţi-o doreşti şi pe care ţi-o permiţi este una de cinci stele, atunci una dintre cele mai bune alegeri este cazarea la Hotel Club California din Mamaia. Condiţiile de cazare sunt excelente, mărturie stau părerile turiştilor exprimate online.

Sursă foto: bookingexpert.ro (dați click pe imagine pentru vizitarea paginii hotelului)

Hotelul este situat în centrul staţiunii, pe malul lacului Siutghiol. Este unul dintre cele mai noi hoteluri din Mamaia. În hotel veţi putea beneficia de camere spaţioase, cu serviciu de room service, parcare, terasă, bar, restaurant, piscină, masaj. Facilităţile din camere sunt următoarele: aer condiţionat, internet, telefon, TV, mini bar. Recepţia se face 24 din 24 de ore, plata fiind acceptată şi cu cardul de credit.

Preţul unei nopţi de cazare, la o cameră de două persoane, în vârful sezonului (august) este de 4,600 de lei, cu mic dejun inclus.

Hotel Patria Mamaia – 2 stele

Sursă foto: bookingexpert.ro (dați click pe imagine pentru vizitarea paginii hotelului)

Chiar dacă nu se face cazarea la un hotel de cinci stele, condiţiile sunt bune. Hotel Patria din Mamaia are două stele, fiind plasat într-o zonă foarte plăcută din staţiune, lângă Cazino.

Hotelul are 203 camere duble, bar de zi, parcare proprie. În ceea ce priveşte camerele, acestea sunt dotate cu TV, mini bar, baie proprie însă nu au balcon. La cerere, contra cost, se acceptă şi animale de companie mici.

Preţul unei nopţi de cazare, la cameră de două persoane, în vârful sezonului (august) este de aproximativ 1,000 de lei, fără mic dejun inclus.

Promovare Mamaia

Aşa cum spuneam, primarul Radu Mazăre promovează staţiunea până în cele mai mici detalii. Urmăreşte aici clipul de promovare a staţiunii, lansat anul trecut.