Cele mai spectaculoase 15 piscine din lume

Majoritatea oamenilor visează să deţină cândva o “vilă cu piscină”. Imaginea e perfectă: faci sport fără să mai plăteşti abonament la înot, organizezi petreceri în apă sau pur şi simplu te relaxezi în timpul liber.

Există câteva locuri în lume în care găseşti cele mai spectaculoase piscine, locuri în care orice iubitor al apei şi al înotului îşi doreşte să ajungă. Iată 15 dintre ele.

1. Alila Uluwatu, Bali, Indonezia

Piscina care pare infinită

Această piscină pare a se pierde în văzduh. Are 50 de metri iar în mijlocul ei se află o cabană din care oaspeţii pot admira orizontul.

Cum poţi ajunge acolo? Alila Villas Uluwatu, Jl Belimbing Sari, Banjar Tambiyak, Desa Pecatu, Bali, Indonesia; +62 361 848 2166

2. The Library, Koh Samui, Thailanda

The Library -piscina roşie

Nu, apa nu conţine colorant roşu. Culoare vine de la plăcile de mozaic portocalii, galbene şi roşii din care piscina este făcută. Piscina devine şi mai spectaculoasă noaptea, când sunt aprinse lumini sub apă.

Cum poţi ajunge acolo? The Library, 14/1 Moo 2, Bo Phut, Koh Samui, Thailand; +66 77 422 7678

3. Pelican Hill, California, United States

Fundul piscinii este făcut din milioane de bucăţi de sticlă

Numele acestei piscine vine de la Colosseumul din Roma. Este cea mai mare piscină circulară din lume, având diametrul de 41,5 metri. Pelican Hill este înconjurată de cabane de lux, menite să creeze efectul clasic al Italiei.

Cum poţi ajunge acolo? The Resort at Pelican Hill, 22701 Pelican Hill Road South, Newport Coast, California, United States; +1 949 467 6800

4. Huvafen Fushi, Maldive

Apa din piscină conţine minerale cu efecte terapeutice

Această piscină este iluminată de peste o mie de lumini mici care imită un cer înstelat. Este prima piscină pentru care s-a utilizat fibra optică pentru decor. Aici se desfăşoare evenimente speciale şi prezentări de modă.

Cum poţi ajunge acolo? North Mahe Atoll, Maldives; +960 6644 222

5. Nandana Villa, Grand Bahama, Bahamas

Din piscină, direct în Atlantic

Piscina Nandana pare să se verse direct în Oceanul Atlantic. Este o zonă în care intimitatea şi comfortul sunt puse pe primul loc, vilele din jur punând la dispoziţie şezlonguri pentru odihnă şi relaxare.

Cum poţi ajunge acolo? Nandana, Pine Island, Grand Bahama; +212 621 0350

6. The Standard, Los Angeles, Statele Unite

Aşezată pe acoperiş, într-o clădire cu 12 etaje, această piscină oferă o panoramă spectaculoasă a Los Angeles-ului. Seara, spaţiul devine un loc de divertisment, cu şemineu, bar şi ring de dans.

Cum poţi ajunge acolo? The Standard, 550 S. Flower St., Los Angeles, California, United States; +1 213 892 8080

7. Paresa Phuket, Thailanda

O altă piscină la înălţime

Thailanda este un loc în care merită să mergi, cu siguranţă. Dacă iubeşti liniştea, înălţimea şi luxul, poţi alege Paresa Phuket. Sunetul mării contribuie la atmosfera nemaipomenită.

Cum poţi ajunge acolo? Paresa Phuket, 49 Moo 6, Layi-nakalay Road, Kamala Kathu, Phuket, Thailand; +66 76 302 000

8. Punta Tragara, Capri, Italia

Piscină spectaculoasă în Europa

Această piscină este aşezată pe stâncile Faraglioni, într-un hotel de lux de pe insula italiană. Hotelul a fost înfiinţat în anul 1920 şi i-a găzduit pe Dwight Eisenhower şi Sirul Winston Churchill, precum şi pe alte staturi faimoase.

Cum ajungi acolo? Via Tragara, 57, Capri, Italy; +39 081 837 0844

9. Sanctuary Swala, Tanzania

Alungi arşiţa într-o piscină minunată

Deşi nu pare, aceasta este chiar o piscină! Aşezată într-o zonă retrasă a Parcului Naţional Tarangire, oferă o imagine exotică: te relaxezi în apă şi priveşti elefanţii şi antilopele de lângă arborii de baobab.

Cum ajungi acolo? Sanctuary Swala, Tangarire, Tanzania; +255 (0)27 250 9817

10. Alila Ubud, Bali, Indonezia

Asemănătoare cu o oglindă, piscina din Bali pare a dispărea în josul dealului. Este situată în mijlocul culturilor de orez, lângă valea râului Ayung. Acest gen de piscină este foarte scump, instalarea ei costând peste 100,000 de dolari.

Cum ajungi acolo? Alila Ubud, Desa Melinggih Kelod, Payangan, Gianyar, Bali, Indonesia; +62 361 975 963

11. The St. Regis, Lhasa, Tibet

Bogăţie, relaxare şi spirit pur

Iubitorii luxului se pot relaxa în piscina placată cu aur din Tibet. Este situată într-o sală concepută pentru bunăstarea spirituală, într-un hotel nou, construit la 3, 657 de metri. De asemenea, oaspeţii îşi pot completa răsfăţul în grădina din curtea hotelului.

Cum ajungi acolo? Hotel St. Regis, Barkhor, Lhasa, Tibet; +86 891 680 8888

12. Skye, Sao Paolo, Brazilia

Skye, Sao Paolo, Brazilia

Piscina a fost numită după insulă scoţiană Skye. Este aşezată pe acolerişul hotelului Unique din Sao Paolo. Vizitatorii se pot bucura de o panoramă impresionantă iar seara îşi pot da întâlniri la un cocktail delicios.

Cum poţi ajunge acolo? Hotel Unique, Avenida Brigadeiro Luis Antonio, São Paulo, Brazil; +55 11 3055 4700

13. The Cambrian, Elveţia

Zăpada nu descurajează pe nimeni deoarece apa este încălzită

O piscină în mijlocul munţilor înzăpeziţi este într-adevăr o imagine spectaculoasă! Această piscină, aflată în aer liber, este încălzită şi aparţine unui hotel din Alpii Elveţieni. În plus, piscina este dotată cu echipamente pentru masaj care oferă relaxarea şi calmarea muşchilor celor care au schiat prea mult.

Cum poţi ajunge acolo? The Cambrian, Dorfstrasse 7, Adelboden, Switzerland; +41 (0)33 673 8383

14. The Park Hyderabad, India

Relaxare în stil 3D

Hotelul modern de care aparţine această piscină doreşte să ofere gazdelor sale senzaţia că înoată într-un film 3D. Piscina are vedere spre lacul Hussian Saggar. Seara, hotelul este luminat în mov, culoare regală, nuanţă ce se reflectă şi în apă.

Cum ajungi acolo? The Park Hyderabad, 22 Raj Bhjavan Road, Hyderabad, India; +040 2 345 6789

15. Hearst Castle, California, Statele Unite

Piscina din jurul unui castel

Deşi în prezent poate fi doar vizitată, înotul nefiind permis, această piscină rămâne impresionantă prin grandoarea ei. Charlie Chaplin şi actorul Clark Gable sunt două dintre vedetele care au avut privilegiul de a înota în această piscină.

Cum ajungi acolo? Hearst Castle, San Simeon, California, United States; +1 800 444 4445

Read Next

Desuuri ca-n povesti

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *