Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent

Asociatia „TEATRUL.RO” anunta ca mai sunt doar 3 zile de inscriere la „Bucharest Fringe”- Maratonul Teatrului Independent. Astfel, pana pe 2 septembrie 2015, la ora 24.00, se mai pot inscrie la festival productii independente realizate in Romania, care au avut sau care vor avea premiera in perioada 01 septembrie 2014 – 31 august 2015.

Inscrierea se face prin completarea formularului de inscriere disponibil pe site-ul www.teatrul.ro


Formularul completat va fi trimis pe adresa de e-mail contact@teatrul.ro. In vederea selectiei, urmand ca spectacolul sa fie vizionat de catre Juriul de Selectie. Se accepta, in cazul in care vizionarea spectacolului nu este posibila, inscrierea si in baza unei inregistrari video complete a spectacolului. Informatiile despre inscriere si criteriile de selectie se gasesc pe www.teatrul.ro si pe pagina de facebook www.FB.com/MaratonulTeatruluiIndependent.BucharestFringe


„Bucharest Fringe”

Maratonul Teatrului Independent este un festival anual care promoveaza miscarea teatrala independenta, cu precadere productiile neconventionale, precum si spatiile de joc independente.

Editia a cincea va avea loc in perioada 02 – 11 octombrie 2015, cand toate spectacolele selectionate vor fi gazduite de cele mai importante spatii independente si alternative din Bucuresti.


„În mod special, în acest an, în cadrul festivalului se va desfășura prima ediție a noii secțiuni ”Micul Maraton al Teatrului Independent”, în perioada 02-04 octombrie 2015. În aceste zile, spectatorii vor putea lua parte la cele mai importante One-man/One-woman Show realizate în teatrul independent începând cu anul 2010, precum și o serie de micro-recitaluri ale tinerilor absolvenți ai școlilor de profil. Recomandăm celor vizați în aceste arii de interes să se înscrie, de asemenea, în Festival prin același formular”, spune regizorul Radu Popescu, directorul festivalului.
Juriul va acorda 7 premii pentru cele mai originale realizari artistice.

„Cele patru editii organizate pana acum au dovedit, pe de o parte, apetenta publicului pentru teatrul independent, iar pe de alta, nevoia spatiului independent de sustinere si de facilitare a interactiunii cu publicul. „Bucharest Fringe”- Maratonul Teatrului Independent vine in intampinarea cerintelor publicului si ale artistilor independenti, incurajeaza experimentul artistic, reprezentarea unor productii relevante pentru lumea actuala prin tematica si prin mijloacele de expresie utilizate”, mai declară Radu Popescu.

Asociatia „TEATRUL.RO”
Asociatia “TEATRUL.RO” a fost infiintata in anul 2006 de catre un grup de regizori si de actori; scopul sau initial a fost realizarea de spectacole de teatru independente, implicand mai ales artisti tineri, in curs de afirmare, în spatii spectaculare neconventionale.
MISIUNEA Asociației TEATRUL.RO este de a realiza proiecte excepționale in domeniul artelor spectacolului, in spatii si contexte neconventionale; de a promova generatia tanara de artisti romani si de a-i pune in dialog cu publicul tanar; de a educa prin teatru generatii noi de spectatori; de a pune in discutie prin intermediul dramaturgiei contemporane problemele arzatoare ale artistilor si ale publicului.

Printre proiectele Asociației se numără: Teatrul Apropo, AutoRgara Tinerilor și numeroase producții independente de teatru. Asociatia „TEATRUL.RO” organizeaza, cu sprijinul AFCN, UNITER și ARCUB Maratonul Teatrului Independent – “Bucharest Fringe”, cel mai mare festival dedicat productiilor independente din Romania.

Read Previous

Descoperim și cucerim Masivul Piatra Craiului

Read Next

Chef Florin Dumitrescu și Andrei Aradits în căutarea bucătăriilor unde se gătește cu pasiune

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *