Browse By

Baku – Ținutul de foc și mătase

Azerbaidjan „Țara de Foc” – de ce se numește așa? Ei bine, nu trebui să mergi departe de agitația de la Baku pentru a vedea de ce. Un loc numit Yanar Dag – Muntele de Foc. Gaze naturale de sub pământ o data în contact cu aerul degajă flăcările de până la 10 de metri înălțime, o priveliște incredibilă. Prin zăpadă şi ploaie flăcările naturale rămân în continuare arzătoare.

Azerbaijan - Țara de foc

Azerbaijan - Țara de foc

Masa de petrol şi gaze naturale provenite din sol, din această regiune a modelat istoria, cultura şi, desigur, bogăția curentă și viitoare a Azerbaidjanului. Există un loc care păstrează o dovadă pentru această istorie de foc, Templul de foc din Ateshgah, Baku.

Templul de foc din Ateshgah, Baku

Templul de foc din Ateshgah, Baku

În secolul X, invazia arabă i-a alungat pe zoroastrieni și a distrus complexul original. Cu toate acestea, el a fost construit în starea actuală în jurul secolului al XVII-lea. De către cine? Se crede, în principal, că închinătorii originali au fugit în India iar pe Drumul Mătăsii hinduși s-au întors și l-au transformat din nou într-un loc înfricoșător pentru cult și trai.

Mătasea este din abundentă aici și chiar și până în această zi, minunata mătasea făcută de mână se transformă în covoare făcute din cusătură cu cusătură. Muzeul de covoare Azer-Ilme este uimitor. Această clădire este casa viitoarelor covoare realizate manual, precum și a celor vechi.

Este nevoie de 3 oameni ca să se facă doar un singur nod. Pentru a face un covor de mătase ca acesta le ia la 3 persoane în 45 de zile să realizeze doar un singur metru pătrat.

Ei acum încep să ofere o școală pentru copii unde să învețe arta străveche. Fără o astfel de școală arta, cu siguranță, s-ar pierde doar într-o singură generație.

via Bald Hiker