Autoritatea de Turism a Serbiei propune 52 de weekenduri în Serbia

Autoritatea de Turism a Serbiei pune la dispoziția celor care vor să viziteze Serbia broșura numită „52 de weekenduri în Serbia” în care sunt prezentate 52 de locuri care merită descoperite, alături de obiectivele cele mai importante. Prin intermediul informațiilor oferite în broșură turiștii vor face cunoștință cu istoria, tradițiile și locurile de basm găzduite de meleagurile Serbiei.

Explorarea Serbiei poate începe din capitala acesteia, Belgrad, un oraș dinamic, cu o mulțime de atracții interesante. Denumit un magnet urban puternic și irezistibil, Belgrad oferă un repertoriu vast de activități prin intermediul muzeelor sale, bisericilor, monumentelor, parcurilor etc. Printre atracțiile de top ale capitalei se numără Fortăreața Belgrad și Parcul Kalemegdan, strada Knez Mihailova și Piața Republicii- printre cele mai bogate zone din punct de vedere arhitectural și pline de viață a orașului, fluviile Sava și Dunărea, templul Sfântului Sava, unul dintre cele mai mari temple ortodoxe din lume.

Un intreg weekend poate fi dedicat orașului Novi Sad, cunoscut și sub numele de „Atena Serbiei”, datorită istoriei sale de important centru comercial și cultural. Unul dintre simbolurile orașului este Fortăreața Petrovaradin, care veghează de la înălțime Novi Sad. Aici se organizează anual festivalul EXIT, cunoscut global pentru diversitatea artiștilor și muzica de calitate.

Pentru a descoperi o parte din arhitectura specifică Serbiei, turiștii pot vizita orașul Sombor, considerat cel mai verde oraș al Serbiei. Sombor a reușit să păstreze farmecul trecutului, prin centrul istoric care datează de la sfârșitul secolului al XIII-lea. Pentru o experiență completă, turiștii pot opta pentru plimbarea cu trăsura, devenită simbol al orașului.

Broșura poate fi descarcată gratuit de aici: http://serbia.travel/multimedia/brochures.571.html


Read Previous

Mamele sportivilor sunt invitate să își împărtășească secretele legate de creșterea unor viitori campioni

Read Next

Gândește creativ, simte original, fii diferit! Fii 7Up!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *