Browse By

ANAT solicită îmbunătățirea urgentă a regimului vizelor pentru străini

vize pentru străini

ANAT (Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România) se adresează Guvernului României și solicită Ministerului de Externe să soluționeze problema obținerii vizelor de către țările emițătoare de turiști pentru piața din România, printre care se numără Republica Moldova, China, Rusia, țările arabe, etc.

Adriana Caranfil, purtător de cuvânt ANAT

Adriana Caranfil, purtător de cuvânt ANAT

Având în vedere interesul recent exprimat al oficialităților chineze pentru România, inclusiv sub aspect turistic, informăm opinia publică despre faptul că ne confruntam cu o reală problemă în aducerea acestor turiști. Agenția de turism care aduce turiști chinezi trebuie să depună garanții de până la 10.000 de euro, iar birocrația greoaie face ca obținerea vizei să dureze între 30 și 60 de zile. Descurajată este și plecarea grupurilor de români în China, în condițiile în care de doi ani încoace, Ambasada Chineză de la București îi cheamă pe toți turiștii români la interviu, fără a ține cont de depărtarea geografică a orașelor de reședință a acestora, de Capitală, a declarat Adriana Caranfil, purtător de cuvânt ANAT, pentru ziarul online oglindadevest.ro.

sigla ANAT

Procesul de obținere a vizelor este de asemenea complicat și lung, în mod special pentru cetățenii din țările arabe, cât și pentru cei din Rusia. Cetățenii Republicii Moldova trebuie de asemenea, să alcătuiască un dosar complex și să vină la interviu la Consulatul Românesc din Chișinău pentru obținerea vizei, a mai adăugat A. Caranfil.

În consecință, ANAT solicită Guvernului României găsirea grabnică a celor mai bune soluții de obținere a vizei pentru Romania de către cetățenii străini, fapt de natură a stimula creșterea numărului de turiști spre țara noastră.