Nu poate să treacă vara această fără să fii mâncat măcar o dată căpșuni sau căpșune cum preferi să le zici. Astfel, astăzi îți propun un desert pe gustul tău și anume următoarea rețetă, o cremă de căpșune.
Nr. de porții: 5-6
Timp de preparare: 20 de minute
Ingrediente:
- 4 ouă
- 250 g căpșune românești pentru că acest site susține agricultura și produsele din România
- 1/2 l de lapte
- 125 g zahăr
- 6 foi gelatină
- 2 linguri făină
- 1 fiolă esență de rom
Pregătire
- Separi ouăle, iar gălbenușurile le amesteci bine cu zahărul până ce acesta se dizolvă. Apoi adaugi făina și laptele rece.
- Pui totul la foc mic până ce compoziția se îngroașă amestecând continuu.
- Înmoi foile de gelatină în apă rece, le scurgi, apoi le topești în circa două linguri de apă fierbinte și le amesteci cu gălbenușurile.
- Cureți căpșunele de codițe, le speli sub jet de apă rece și le zdrobești.
- Amesteci gălbenușurile (cu gelatină) cu căpșunele, albușurile bătute spumă, esență de rom după gust.
- Așezi compoziția în castronele sau cupe și dai totul la frigider pentru minimum 2 ore.
Poftă bună și o zi dulce ca acest desert!

