Prajitură cu cremă de iaurt şi fructe de pădure

Prajitură cu cremă de iaurt şi fructe de pădure

Prajitură cu cremă de iaurt şi fructe de pădure

Timp de preparare: 2 ore (complexitate medie)

Ingrediente
Blat
8 ouă

8 linguri de zahăr

8 linguri făină

1 praf de copt

1 zahăr vanilat
Crema
450 gr iaurt

3 linguri de zahăr

1 zahăr vanilat

1/2 plic frişcă bătută

20 gr gelatină

fructe de pădure

Mod de preparare

Se face un pandişpan din 8 ouă. Se lasă să se răcească şi se taie în două. Pentru cremă se amestecă iaurtul cu zahărul, până când acesta se topeşte. Apoi se adaugă zahărul vanilat. Gelatina se acoperă cu apă rece şi când s-a umflat se pune deasupra focului pentru a se dizolva. Se răcoreşte şi se adaugă în cremă. Se pune o jumătate de oră la rece. Apoi se incorporează frişca bătută şi fructele. Se mai lasă 15 minute la rece, după care crema se pune între blaturi. Se lasă la rece câteva ore. Când este gata se pudrează cu zahăr praf. Fructe care pot fi folosite: frăguţe, căpşuni, zmeură, caise (mărunţite).

Poftă bună!