Browse By

Vaccinul HIV este aprobat pentru studiu clinic uman de către FDA

Vaccinul HIV este aprobat pentru studiu clinic uman de către FDA

Vaccinul HIV este aprobat pentru studiu clinic uman de către FDA

Un vaccin care poate preveni HIV i-a fost acordată undă verde de către US Food and Drug Administration pentru a începe studiile clinice la om, potrivit cercetătorilor canadieni.

Anunțul a fost făcut în campusul de la Universitatea din Western Ontario din London, Ontario.

„Am trecut prin atâtea de multe provocări diferite pentru a ajunge la acest punct,” a declarat Dr. Chil-Yong Kang, un cercetător si profesor la Școala de Vest de Medicină și Stomatologie Schulich. ” Aceasta este prima dată când mă simt foarte fericit şi confortabil să inițiez acest studiu clinic uman.”

Dr. Chil-Yong Kang, un cercetător si profesor la Școala de Vest de Medicină și Stomatologie Schulich

Dr. Chil-Yong Kang, un cercetător si profesor la Școala de Vest de Medicină și Stomatologie Schulich

Oamenii de știință de la Universitatea din Western Ontario, susținută financiar de compania venture farmaceutică Sumagen a dezvoltat vaccinul, care se bazează pe un modificat genetic care a ucis virusul complet. Vaccinul a stimulat un răspuns imunitar mai puternic la testarea timpurie şi se pare să nu aibă efecte adverse, potrivit cercetătorilor.

„Aprobarea FDA pentru studiile clinice la om este o etapă extrem de importantă pentru vaccinul nostru, care are potențialul de a salva viețile a milioane de oameni din întreaga lume prin prevenirea infecției cu HIV”, a declarat Kang.

El a spus că au existat trei studii clinice pentru un vaccin HIV în trecut, folosind virusuri vii. „Însă nici unul dintre cercetătorii din trecut nu au folosit această abordare”, spune el de metoda sa de a ucide virusul.

Vaccinul SAV001 va trebui acum să fie supus la cele trei faze de studii clinice la om:

  • Faza 1. Începând din ianuarie 2012, această etapă va implica 30 de persoane HIV pozitive pe care siguranța va fi reanalizată.
  • Faza 2. Această fază va examina răspunsurile imune la om şi va implica 600 HIV-negativ de oameni care sunt la risc crescut de contractare a virusului SIDA.
  • Faza 3. Această fază va determina eficacitatea vaccinului şi vor implica 6000 de voluntari HIV-negativi cu risc ridicat de contractare a virusului.