Browse By

”Totul despre femei”, o piesă pentru ambele sexe

Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” din Arad a readus pe scenă piesa de teatru ”Totul despre femei”, în data de 12 și 15 decembrie. Chiar dacă piesa este cu și despre femei, mesajul ei este transmis la fel de bine și bărbaților. O comedie plină de sarcasm, ”Totul despre femei” a umplut din nou sala Studio.

Colaj cu patru din cele cinci povești din piesa ”Totul despre femei

Colaj cu patru din cele cinci povești din piesa ”Totul despre femei”

Femeia este întotdeauna pusă pe primul loc, lăudată și protejată de bărbați și nu numai. Sau aproape întotdeauna. Piesa de teatru ”Totul despre femei” scoate la lumină partea mai puțin simpatică a persoanelor de sex feminin. Însă într-un mod cu totul de apreciat, cu un umor care destresează pe oricine.

Imaginea femeii este conturată perfect, în ciuda faptului că a fost scrisă și regizată de bărbați – Miro Gavran, respectiv Felix Crainicu. În data de 12 decembrie au urcat pe scenă actrițele Adriana Ghiniță, Dorina Darie Peter și Liliana Balica iar din distribuția din 15 decembrie au făcut parte actrițele Angela Petrean Varjasi, Mariana Tofan Arcereanu și Roxana Sabău.

Piesa este o mare provocare pentru actrițe, fiecare dintre ele jucând cinci roluri. Așadar, piesa vorbește despre cinci povești de viață diferite, fără legătură între ele însă fiecare având un mesaj foarte bine conturat. Prima poveste, cea care aduce și un plus de emoție, pe lângă umor, este cea a două surori care au pierdut legătura în momentul în care s-au îndrăgostit de același bărbat. Cele două se revăd după mult timp, cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani a mamei lor. Cu acest prilej află detalii importante pe care și le-au ascuns în timpul în care nu s-au văzut.

afiș: Totul despre femei - piesă de teatru

A doua poveste este cea a trei (aparent) prietene, toate secretare la aceeași firmă. Își petrec mult timp împreună bârfind, în cea mai mare parte pe secretara șefă. Acest lucru se întâmplă chiar și la înmormântarea acesteia. Moartea secretarei șefă înseamnă numirea unei alte șefe, una dintre cele trei. Fiecare dintre ele luptă pentru a ocupa postul, riscând totul, chiar și prietenia.

O altă poveste care stârnește hohote de râs în rândul spectatorilor este cea a trei bătrânele care organizează un spectacol la azilul în care își petrec timpul. La polul opus, este ilustrată povestea a trei prietene la grădiniță. Actrițele intră perfect în piele personajelor, amintind cum se joacă și se ceartă în același timp fetițele răsfățate.

Ultima poveste este a unei femei care și-a făcut o nouă prietenă bună și care se vede pusă în situația de a se întâlni cu aceasta și cu vechea ei cea mai bună prietenă. Cea din urmă nu acceptă o altă femeie în viața prietenei ei, fapt ce aduce doar momente de stânjeneală între cele trei.

Iubire, ură, invidie, bârfă, regrete… Toate acestea alcătuiesc tabloul unei femei moderne, în ”Totul despre femei”. Fie că este adolescent ori în floarea vârstei, matur sau imatur, spectatorul piesei de teatru este captivat, distrat și emoționat la finalul ei.