Top 6 jocuri logice online și gratuite

În ultimii ani, una din plăcerile relaxante ale internetului a devenit joaca. Tot mai mulți oameni accesează siteurile cu jocuri de toate felurile găsind în ele o metodă eficientă de a se deconecta pentru o bună perioadă de la tot ce-i înconjoară.

Spre exemplu, jocurile logice sunt acele jocuri care pun perspicacitatea, gândirea, răbdarea și de ce nu perseverența la încercare aducând în fața jucătorului diverse situații care mai de care mai complexe cărora trebuie să le găsească o soluție.

Dacă e să vorbim despre un top de jocuri logice acesta este diferit în funcție de accesările site-urilor pe care se afla, dar în majoritatea cazurilor un clasament ar arăta cam așa:

1. Mah-Jongg – acest joc foarte popular în China este reprezentat în diferite forme și are ca scop împerecherea tuturor celor 140 de piese disponibile, această disponibilitate depinde de corectitudinea mutărilor pe care le face jucătorul.

2. Sudoku – este reprezentat de un pătrat cu 36 de căsuțe identice care trebuie umplute cu numere de la 1 la 9 după regulă simplă fiecare rând, coloană sau regiune nu trebuie să conțină decât o dată cifrele de la unu la nouă.

3. Tetris – în care trebuie să îmbini piesele perfect de diferite dimensiuni formând linii orizontale ce vor fi eliminate. În funcție de cum înaintezi în nivel, viteza pieselor crește.

4. Cuburile – joc disponibil și el în diferite variante este o provocare pentru cei care încearcă să respecte ori să refacă forma acestei figuri geometrice.

5. Solitaire – unde trebuie să fie aranjate cărțile pe 4 grupuri, câte un grup pentru fiecare suită, în ordine crescătoare.

6. Cu bile – sunt acele jocuri care au drept scop eliminarea tuturor elementelor de pe suprafața dată.

Bonus: plus alte două

1. Jocul de șah pentru doi jucători, pe o tablă cu 64 de pătrate cu fiecare latură de 8. Este unul dintre cele mai populare jocuri din lume, jucat de milioane de oameni din întreaga lume în locuințe, cluburi, online, prin corespondență și în turnee.

2. Jocul de Go, tot pentru doi jucători, originar din China, în urmă cu peste 2.500 de ani. Jocul este recunoscut ca fiind bogat în strategie, în ciuda faptului că are reguli relativ simple.

Iată deci o alternativă plăcută de petrecere a timpului online, care pentru mulți a devenit o obișnuința firească a fiecărei navigări trecând prin perimetrul dependenței.

Read Next

Desuuri ca-n povesti