Top 20 sfaturi cum să îți alegi dentistul

Cabinet stomatologic cu un pacient, dentist și o asistentă

Cabinet stomatologic cu un pacient, dentist și o asistentă de mak saint

Dacă e prima dată pentru tine când trebuie să îți găsești propriul tău cabinet stomatologic la care să mergi, probabil că îți este puțin greu. La fel ca în cazul alegerii frizerului / salonului, dacă te informezi corect, vei găsi nu doar un stomatolog (dentist) la care doar pur și simplu să mergi ci unul la care îți va face plăcere să mergi.

Top 3 cele mai bune metode pentru a îți găsi un medic stomatolog potrivit unei lentile Squidoo

 1. Recomandări: Este una dintre cele mai bune metode pentru început. Întreabă un prieten, coleg sau poate medicul tău de familie îți poate oferi mai multe informații.
 2. Din cartier: Să îți găsești un stomatolog aproape de casă este un lucru bun pentru pentru că este mult mai confortabil și convenabil
 3. Internet, paginile aurii, mica publicitate: aceasta este o opțiune alternativă în cazul în care nu ai altă alegere mai bună de luat.

Top 3 calități ale unui dentist

 1. Obiective comune: Nu un dentist care îți impune anumite servicii
 2. Tehnologie actualizată: Nu trebuie să fie de ultimă generație dar este de apreciat atunci când stomatologul arată interes în dezvoltarea tehnologiei din cabinetul stomatologic. În final, o tehnologie mai nouă înseamnă mai puțină durere, mai mult confort și mai ești mai bine informat cu privire la starea dinților tăi.
 3. Personal prietenos: Stomatologie este o afacere de servicii așa că ar trebui să ai încredere că personalul are o grijă bună față de tine
Un dentist și asistenta sa

Un dentist și asistenta sa de Henrik Bejke

Top 3 sfaturi pentru la următoare ta vizită la cabinetul stomatologic

 1. Data viitoare când întrebi de o plombă, întreabă de un compozit (material alb) în loc de amalgam (material argintiu). Materialul compozit arată ca și restul dinților și nu conține mercur
 2. Dacă dentistul nu folosește un sistem digital de raze X atunci întreabă dacă folosește un sistem de fotografiere rapidă pentru că ambele durează jumătate din timpul celor standarde (convenționale)
 3. Dacă te gândești să îți albești dinți atunci întreabă-ți dentistul de diferitele metode care există în prezent… pentru că sunt foarte multe.

Un defect ale unui cabinet stomatologic sunt reclamele pompoase pentru că este posibil că mai mult ca sigur să se pună mai mult accent pe producția în masă decât pe un serviciu de calitate. Atenție pentru că aceste afaceri sunt mai mult interesate să mergeți doar o singură dată la ei și nu pentru o îngrijire pe termen lung pentru că nu generează un câștig suficient pentru ei.

Un procent redus din stomatologi practică metode neștiințifice.

Top 6 motive pentru care să eviți stomatologii conform Quackwatch

 1. Vând vitamine și suplimente
 2. Recomandă automat înlocuirea plombelor cu amalgam sau scoaterea dinților care au canal radicular.
 3. “Specializați” în tratarea durerilor de cap, spate, față
 4. Susțin că fluorizare este periculoasă
 5. Practică stomatologia ”holistică” sau ”biologică”
 6. Trec dincolo de stomatologie și pun un diagnostic de “toxicitate cu metale grele” sau alte boli decât cele ale gurii, gingii, dinți şi ale țesuturilor asociate.
dinte sănătos și strălucitor

dinte sănătos și strălucitor

Top 5 sfaturi pentru dinți mai sănătoși

 1. Folosește periuța și pasta de dinți apoi ața dentară. NU poate fi mai simplu de atât.
 2. Mergi la dentist de cel puțin două ori pe an pentru o curățare bună și o verificare.
 3. Probabil o să vrei să îți faci un film cu raze X măcar o dată pe an.
 4. Încearcă să nu consumi foarte multe băuturi carbogazoase.
 5. Încearcă să eviți dulciuri lipicioase.

27 afișări


Read Next

Desuuri ca-n povesti