Browse By

TeamNet deschide sesiunea din 2013 a programului său de internship

TeamNet, o afacere în domeniul IT&C, oferă celor nouă masteranzi și studenți în an terminal de la facultăți cu profil tehnic șansa de a participa la sesiunea de iarnă a programului de internship organizat de aceașita. TeamNet este unul dintre cei mai importanți integratori de soluții IT&C de pe piața din România. Până la finalul anului, alte 20 astfel de poziții vor fi disponibile.

Candidații au posibilitatea de a lucra part time sau full time, pentru o perioadă de trei luni, alături de o echipă specializată în domeniile pe care le studiază în facultate, de la programare Java și Net, până la administrarea bazelor de date și analiza de business. În plus, pe toată perioada stagiului, studenții interni vor primi o sponsorizare lunară.

TeamNet logo

TeamNet logo

„Am obținut rezultate foarte bune cu programele de internship organizate în anii trecuți. Am reușit să identificăm candidați cu un potențial ridicat care ulterior s-au specializat rapid într-un anumit domeniu. Tocmai de aceea, 85% dintre participanți au fost cooptați pentru joburi permanente în cadrul companiei”, a declarat Bogdan Nedelcu, Solutions Manager TeamNet.

Înscrierile pentru sesiunea de iarnă a programului de internship vor avea loc până la data de 28 februarie, urmând ca rezultatele selecției să fie comunicate în luna martie. În procesul de selecție, vor fi luați în considerare doar candidații care au absolvit toate examenele din primii doi ani de studiu, cu un background puternic în matematică, statistică și algoritmi și cunoștințe elementare de design al bazelor de date relaționale și de programare într-un limbaj larg utilizat, la care se adaugă abilități de comunicare și de rezolvare a problemelor.

Prin intermediului programului de internship, TeamNet a identificat și a pregătit viitorii specialiști din industria de IT&C, astfel că acesta reprezintă o prioritate pentru companie. „TeamNet acordă o atenție mare atât procesului de recrutare a candidaților, cât și pregătirii lor profesioanle. Studenții au șansa de a lucra în cadrul unor proiecte extrem de complexe, de la localizarea pe hartă a speciilor pe cale de dispariție în zone protejate, trecând prin managementul traficului naval pe Dunăre și al activităților de pescuit, la alertarea în situații de urgență prin intermediul UAV-urilor”, a adăugat Bogdan Nedelcu.

Bogdan Nedelcu, Solutions Manager TeamNet.

Bogdan Nedelcu, Solutions Manager TeamNet.

Din anul 2010 până în prezent, 150 de studenți și masteranzi cu rezultate școlare excepționale au fost interni în cadrul TeamNet. Compania încurajează dezvoltarea tinerilor din România, oferindu-le acestora posibilitatea dobândirii unei experiențe valoroase în domeniul IT&C.

Programul de internship face parte din platfoma academică Think’n’Do, lansată de TeamNet. În cadrul acestei platforme sunt incluse și o serie de programe de cercetare academică, cum ar fi competiția Eye in the Sky, prin intermediul căreia studenții au oportunitatea de a beneficia de tehnologia UAV (Unmanned Aerial Vehicle) pentru a realiza o cercetare pe care o pot integra în lucrarea de diplomă. Un alt proiect academic este Sky Senzor, care constă în dezvoltarea de aplicații hardware și software pe baza imaginilor video obținute cu ajutorul senzorilor instalați pe avioanele de tip UAV. Autonomous UAVs vizează realizarea unei platforme de management pentru UAV-uri care să permită executarea unor misiuni de către un avion sau un grup de avioane cu caracter autonom. Opinion Mining & Big Data abordează teme legate de analiza volumelor mari de date și a textelor generate în zilele noastre.

Mai multe detalii despre programul de internship găsiți pe pagina http://thinkndo.teamnet.ro/internship.shtml sau http://www.teamnet.ro/cariere/internship/

Despre TeamNet

Din 2001, TeamNet și-a consolidat poziția ca unul dintre cei mai importanți producători de soluții software integrate din România. Cu sedii în București, Iași, Timișoara, Ploiești, Bruxelles, Chișinău și Belgrad și o locație parteneră în Ankara, TeamNet oferă servicii integrate complete, de la analiza, dezvoltarea și implementarea de soluții software la cheie, la servicii complexe de comunicații și infrastructură hardware, pentru clienți naționali și internaționali. În prezent, grupul TeamNet are angajați peste 500 de specialiști. Cifra de afaceri a grupului TeamNet atingea 34 milioane EUR la sfârșitul anului 2011, înregistrând astfel al cincilea an de creșteri consecutive: www.teamnet.ro