“Ștafeta Munților” — programul evenimentelor în 2014

nou design al site-ului stafetamuntilor.ro în 2014

Campionatul României de Turism Sportiv “Ștafeta Munților” 2014 va avea 6 evenimente sportive -turistice – ecologice ce se vor organiza în Munții Bucegi, Retezat, Ciucaș și Făgăraș, iar la final și o festivitate de premiere.

Competiția Ștafeta Munților, organizată la nivel național sau internațional, are ca scop crearea unui cadru organizatoric și competițional. Printre obiectivele de referință ale acesteia, se adaugă și impulsionarea ONG-urilor pentru organizarea unor evenimente sportiv – turistic – ecologice; promovarea unei atitudini de respect față de mediul înconjurător, sensibilizarea tinerilor pentru protecția ecosistemelor și dezvoltarea spiritului ecologic la aceștia; dezvoltarea spiritului de echipa și apartenența la grup, dezvoltarea relațiilor interumane; cunoașterea potențialului turistic și sportiv al zonelor montane.

După ședința din anul 2013, s-a decis ca acest an să aducă modificări în cadrul regulamentului de participare și organizare, datorită numărului mare de persoane participante.

Dacă în anii trecuți au existat doar categoriile OPEN, COPII, JUNIORI, ELITE, anul 2014 aduce noi categorii : FEMININ (echipe formate din 3 persoane, indiferent de vârstă, obligatoriu feminin); VETERANI (echipe formate din 3 persoane cu vârste peste 45 de ani, indiferent de sex).

Proba de „Test Teoretic” a devenit o probă de „Cunoștințe Turistice” unde participanții vor primii 1 – 20 întrebări de tip grilă, cu un singur răspuns corect sau poze cu obiective turistice din țară.

Programul evenimentele din 2014 sunt:

  • 04/06 iulie în Munții Bucegi, Padina, organizator Asociația de Turism Gaska București;
  • 18/20 iulie în Munții Ciucaș și se va ajunge pe Vf. Ciucaș care se află la 1945m, organizator Clubul de Turism Alpin și Ecologie Elite București;
  • 01/03 august în Munții Retezat și se va ajunge pe Vf. Piatra Iorgovanului care se află la 2014m, organizator Jnepenii sub egida Asociației Drumeții Montane;
  • 15/17 august în Munții Făgăraș și se va ajunge pe Vf. Moldoveanu care se află la 2545m, organizator Zimbrul Carpatin și Marmotele Mahmure Pitești;
  • 29/31 august în Munții Bucegi, Valea Cerbului, organizator Clubul Alpin Temerarii;
  • 12/14 septembrie în Munții Bucegi și se va ajunge pe Vf. Omu care se află la 2505m, organizator Club Montan Altitudine.

Orice persoană care dorește să descopere frumusețile tării prin activități sportive desfășurate în aer liber, să lege prietenii la foc de tabără, unde cei mai curajoși și creativi dintre participanți vor recita poezii, vor cânta la chitara sau vor juca teatru, va fi primita cu brațele deschise în “familia noastră” numeroasă.

Pentru a participa la toate acestea nu este necesar să faci parte dintr-un ONG sau Club, te poți înscrie pur și simplu și poți participa alături de familie și prieteni.

Noul an — 2014 aduce și un nou design al site-ului stafetamuntilor.ro unde te invit să te înregistrezi și să participi la CNTS “Ștafeta Munților”.

Read Next

Desuuri ca-n povesti