Sculptura Azi. 4 Discursuri: ediția a VII-a la Galeria Delta Arad

afiș Sculptura Azi. 4 Discursuri: ediția a VII-a la Galeria Delta Arad

Sculptura Azi. 4 Discursuri, eveniment aflat la ediția a VII-a are loc miercuri, 26 iunie 2013 ora 19:00 în Galeria Delta din Arad. Proiectul a fost inițiat în 2007 de 4 sculptorii: Cosmin Forin Moldovan, Miruna Ioana Moraru, Anamaria Șerban și Tamas Attila Mihail.

Ediția din acest an îi are ca invitați pe: Ștefan Bartha, Ilie Duță, Feher Laszlo și Rareș Moldovan. O promovare pentru un nou val de sculptori, care vor defini domeniul vast al sculpturii contemporane.

În 2012, scriam despre aceeași expoziție dar ediția cu numărul 6.

Începând din 2007, proiectul prezintă anual 4 sculptori, 4 direcții și tot atâtea tendințe, diferite în cadrul aceleiași expoziții, și totodată diferite față de edițiile precedente.

„Termenul de operă de artă se cere uneori înlocuit cu acela de situație artistică, ordine artistică renunțând la delimitarea teritoriului ei până la o posibilă confundare cu ordinea naturală(…) Un termen caracterizat printr-o remarcabilă lipsă de precizie este ambientul care se referă la o desfășurare, la o participare. Arta ambientală poate fi înțeleasă ca un anumit tip de sculptură dar și o specie de spațiu arhitectonic și chiar o acțiune înrudită cu cea teatrală” scria teoreticianul și criticul de artă Mihai Drișcu în Despre gândirea artistică actuală, sculptura și structurarea spațiului, Arta 1973, București.

Le Corbusier dă o definiție mult prea vagă: „sculptura este un spațiu indicibil”. Definițiile actuale ale sculpturii nu acoperă satisfăcător multe fapte artistice actuale ce se revendică ca fiind parte integrantă a sa. Care este, astăzi, domeniul sculpturii? Anamaria Șerban

Un eveniment organizat de Asociația ”Filiala din Arad a UAP România” sub coordonarea sculptorului prof.univ.dr. Dumitru Şerban.

Un proiect finanțat de Primăria Arad, Consiliul Municipal Arad, Asociația ”Filiala din Arad a UAP România”, artiștii participanți, ARTISTS suporting ART, friendlyfairies.

Curatori și directori de proiect sunt Anamaria Șerban și Cosmin Moldovan.

Partener: Centrul de creație al artelor vizuale contemporane al Facultății de Arte și Design Timișoara, UVT, prin participarea absolvenților, masteranzilor și doctoranzilor săi în expozițiile și cataloagele noastre în fiecare an.

Unde are loc?
La Galeria Națională de Artă „Delta” a Uniunii Artiștilor Plastici din Arad
Hartă

Read Next

Desuuri ca-n povesti