Browse By

Scule de mana de baza si alte echipamente pentru laboratorul tau electronic

trusa de scule

Scule de mana Venus DSH

Electronica are propriile sale scule speciale si materii prime. Pentru inceput, vei avea nevoie de un set de baza de scule de mana. Mai exact, vei avea nevoie de aceste produse:

Surubelnite: Cea mai mare parte din munca electronica este relativ mica, astfel incat nu vei avea nevoie de surubelnite uriase si grele. Dar ar trebui sa-ti iei un sortiment bun de surubelnite mici si mijlocii, atat cu varf plat cat si cu varf Phillips.

Un set de surubelnite de bijuterier este uneori foarte util. Butonul de pivotare din partea de sus a fiecaruia este astfel mai usor sa tineti surubelnita intr-o pozitie precisa in timp ce rotiti lama.

Clesti: Vei folosi ocazional cleste plat cu varful standard, dar pentru cele mai multe operati de lucru, vei depinde de clestele cu varf ascutit in loc, care sunt special realizate pentrulucrul cu fire – indoirea si rasucirea lor, impingandu-le prin gauri, si asa mai departe. Cele mai multe cleste cu varf ascutit, de asemenea, au o muchie de taiere care iti permite sa le utilizezi ca taietori de sarma.

Ia un mic set de cleste cu varf ascutit, cu falci subtiri pentru lucrul cu piese de mici dimensiuni, precum si un set mai mare pentru lucrul cu piese mai mari.

Clesti taietori de sarma: Desi puteti folosi cleste cu varf ascutit pentru a taia sarma, iti vei dori sa ai la dispozitia ta cateva tipuri diferite de clesti speciali carea sa taie sarma. Ia ceva de mare, de calitate si serios pentru taierea de sarma groasa (de ex. clestele de la Venus DSH) si ceva mai mici pentru taierea de sarma mica sau componente mici.

Clesti de dezizolat: Incerca sa scoti izolatia din doua bucati de sarma – o data cu un cleste taiator de sarma si o data cu un cleste de dezizolat sarma. Cel mai probabil il vei prefera pe cel din urma.

Pentru a evita deteriorarea firelor atunci cand le dezizolezi, cumpara un clesti de dezizolat si sertizat ieftin (sub 50 de lei).

Vei avea nevoie de un pistol de lipit cu un stand si aliaj de lipit. Un pistol de lipit ieftin pentru inceput, dar asigura-te ca vine impreuna cu un stand.

Vei avea nevoie de un multimetru pentru a masura tensiunea, curentul si rezistenta.

Un montaj provizoriu fara sudura este o necesitate pentru experimentarea cu machete de circuit. Un montaj provizorieu are gauri in care poti introduce fie fire sau componente electronice pentru a crea un circuit electronic fara lipire. Cand ai terminat cu circuitul, toate piesele pot fi refolosite. Vei dori un montaj provizorieu care este de cel putin marimea 7×4.

Sarma vine in doua tipuri:

Sarma solida: fabricata dintr-o singura bucata de metal.

Sarma torsadata: fabricata dintr-o gramada de fire mici tesute impreuna.