Browse By

Rochia de mireasă: cum să faci alegerea potrivită

Încă din copilărie, femeile visează la o nuntă perfectă, bineînțeles, cu o rochie minunată. Poveștile cu happy-end, care se sfârșesc întotdeauna cu nunta de vis a prințesei și a prințului, alimentează visele femeilor. Acestea își doresc să aibă parte de o zi a nunții care să le rămână în amintire ca fiind una dintre cele mai frumoase zile din viață, o zi în care se simt ca niște prințese.

Pentru femei, grijile nunții sunt, cu siguranță, duble față de bărbați. Numărul de articole de care are nevoie pentru a arăta așa cum dorește în ziua nunții sunt mult mai multe decât cele ale bărbatului. O cămașă, un costum, o cravată/un papion, pantofi și, opțional bijuterii, acestea sunt ”ingredientele” pentru un mire perfect.

două femei leg spatele unei rochii de mireasă

Alegerea rochiei de mireasă este un proces complicat

Pentru femei e mai complicat: rochia, pantofii, accesoriile, coafura, machiajul, manichiura, buchetul… Dintre toate acestea, cel mai important element este rochia. Aceasta trebuie să fie cea care iese în evidență,cea care pune mireasa pe primul loc, în atenția tuturor.

Fiecare femeie visează la un anumit tip de rochie, fiecare femeie are creat în minte un model de rochie pe care dorește să o poarte în ziua nunții. Acesta este primul pas în lungul și complicatul proces al alegerii unei rochii de mireasă de vis: crearea unui tipar, un top al preferințelor. Este mult mai ușor să pornești în căutarea ROCHIEI cu niște idei în minte, cu o țintă cât de cât stabilită. În cazul în care nu știi exact ceea ce îți dorești, trebuie să te înarmezi cu răbdare pentru a studia toate modelele, culorile și materialele.

Specialiștii oferă o mulțime de sfaturi femeilor care pornesc în căutarea rochiei de mireasă, sfaturi care ar putea să le fie de folos în luarea deciziei celei mai bune. Iată câteva dintre ele:

  • Stabilirea unui buget. E bine de știut încă de la început cam ce sumă de bani îți permiți să cheltui cu achiziționarea rochiei de mireasă. Astfel, îți stabilești mult mai exact aria de căutare, fapt care ușurează procesul. Rochiile de mireasă pot avea prețuri rezonabile dar pot fi și greu accesibile. E recomandabil să specifici de la început în ce buget te încadrezi pentru ca îndrumătorul să te ajute cu modelele pe care le preferi și care sunt potrivite din punctul de vedere al prețului.
  • Graba. Fiind un moment foarte excitant, poate exista impulsul de a grăbi căutarea. Probabil următorul gând după ce o femeie a primit inelul de logodnă e cel îndreptat spre rochia de mireasă. Însă aceasta este foarte importantă (deși există și femei care nu pun preț prea mare pe rochia de mireasă), deci și în acest caz se aplică vorba ”graba strică treaba”. Există șanse să vezi din primele momente o rochie care să îți spună ”DA” însă acestea sunt mai puține. Acordă-ți câteva momente pentru studierea modelelor existente, gândește-te ce anume ți s-ar potrivi, vizitează magazine specializate, probează câteva modele și abia după acești pași ia o decizie.
femeie în căutarea unei rochii de mireasă

Fiecare mireasă poate alege modelul rochiei de vis în funcție de preferințe

  • Păreri. Chiar dacă ai o idee foarte bine conturată în ceea ce privește rochia de mireasă perfectă pentru tine, cere și câteva păreri ”din afară”. E posibil ca ceea ce îți place ție să nu ți se potrivească prea bine. Bineînțeles că trebuie să alegi persoanele potrivite pentru a te sfătui. Aceste persoane pot fi prietenele tale, mama sau, de ce nu, viitoarea soacră. De asemenea, acest sfat se referă și la sfatul profesioniștilor. Cei care se ocupă cu vânzarea rochiilor de mireasă sunt oameni pricepuți, cei mai în măsură să îți explice trendurile.
  • Retușurile. Rochia pe care o probezi nu e un produs finit. Toate rochiile de mireasă pot fi ajustate în funcție de corpul femeii care o poartă. Deci nu trebuie să îți faci griji dacă la probă rochia nu stă chiar cum ți-ai dori. Specifică exact ce îți dorești pentru a fi pe deplin mulțumită. E recomandat ca retușurile să fie făcute cât mai aproape de eveniment. Stresul pregătirilor poate afecta greutatea miresei, așadar rochia poate avea nevoie de mici modificări.
accesorii de nuntă pentru mireasă

Accesoriile sunt importante în completarea ținutei din ziua nunții

  • Atenție la accesorii. Atunci când alegi o rochie de mireasă trebuie să ții cont și de accesoriile pe care le vei purta. De obicei acestea sunt alese după achiziționarea rochiei de mireasă însă nu este un tipar. Așadar trebuie ținut cont de faptul că aceste elemente trebuie să se potrivească, să arate bine puse toate împreună. De asemenea, viitoarea mireasă este sfătuită să probeze rochia cu pantofii pe care îi va purta la nuntă pentru a se asigura că rochia nu este prea lungă sau prea scurtă.

Concluzie
Sfaturile și indicațiile pentru alegerea rochiei de mireasă potrivita sunt nenumărate. În cele din urmă, mireasa este cea care ia decizia finală și face alegerea însă e bine ca aceasta să țină cont de anumite lucruri atunci când face acest lucru. Astfel, viitoarea mireasă poate avea asigurarea că imaginea ei din ziua nunții va fi exact cea pe care o visa dintotdeauna.