Browse By

Pune această întrebare la începutul următorului interviu pentru un loc de muncă

O întrebare simplă poate stabili starea pentru întregul interviu atunci când discuți cu un angajator pentru prima dată, față în față: „Deci, ce cauți într-un nou angajat, care îl va face să aibe succes în acest rol?”

În esență, înainte de a vă petrece tot interviul vorbind despre abilitățile și experiența de care intervievatorii pot cred ca este cu totul neimportant sau irelevant pentru poziția ta, află direct ceea ce îi interesează, și adaptează-ți propriile tale răspunsuri pentru a se potrivi cu răspunsul lor.

Acest sfat vine la noi de la recrutorul Google Michael Junge, care și-a împărtășit experiența sa cu blogul SavvySugar. Sfatul este unul dovedit -am fost de ambele părți ale mesei de intervievare, este important să știi încă de la început ce intervievatorul caută, iar ca și intervievator / angajator, nu vrei un candidat de care te-ai hotărât deja că este destul de bun pentru a îl aduce la interviu să îți a pierzi timpul vorbind despre lucruri care nu sunt relevante pentru locul de muncă.

Notă: Totuși aș adăuga că astfel ca și angajator îți poți da seama dacă viitorul angajat a mințit într-un fel în CV sau modul său de a se vinde

via lifehacker

Mai mult ca sigur că o asemenea atitudine ca și cea de mai sus dăunează din cauza agresivității sale.

De aceea propun o altă întrebare cu care se pot obține rezultate mai bune și pe care oricum le vei afla mai târziu, așa că e mai bine pentru toată lumea, angajat și angajator, să le afli cât mai repede posibil.

Pentru că am fost la multe interviuri pot să spun că am adoptat următoarea întrebare, bineînțeles după ce are loc discuția legată de cerințele jobului și experiența mea. Pun o întrebare în felul următor:

Cum ar arăta o zi obișnuită la locul de muncă?

Ai de împărtășit orice alte sfaturi pentru la un interviu de job? Scrie te rog în comentarii.