Browse By

Program iTEC – Informatică și Inginerie, Tehnologie, Entuziasm, Competiție

iTEC (IT Engineering Contest) este un concurs național de programare, adresat elevilor și studenților pasionați de domeniul IT, ajuns la cea de-a X-a ediție​. Competiția este compusă din 6 probe, și anume:

Algoritmică, Application Development, Mobile Development, Web Development, Embedded Development și Graphic Design.

Concursul iTEC este organizat de Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare) în colaborare cu Facultatea de Automatică și Calculatoare și Universitatea Politehnica

Timișoara, iar anul acesta voluntarii Ligii AC așteaptă, în perioada 7 – 9 aprilie​, 200 de participanți din toate colțurile țării pregătiți de competiție.

Participanții la probele de tip marathon, adică: Application Development, Mobile Development, Web Development și Embedded Development, vor începe concursul de vineri, iar până duminică, pe parcursul a aproximativ 48 de ore, vor trebui să realizeze un proiect conform cerințelor competiției. Probele de Algoritmică și Graphic Design vor avea loc sâmbătă, în intervale orare diferite, pentru a oferi posibilitatea concurenților să participe la ambele probe, dacă doresc.

iTEC 2017 se bucură de sprijinul mai multor parteneri, precum: BusyMachines – Algoritmică, BearingPoint – Application Development, Movidius – Embedded Development, Cosmopolitan Art& Intensity Media – Graphic Design, Nokia – ​Mobile Development, Irian – Web Development, Continental – sponsor general.

Concursul iTEC este un proiect care face parte din programul CHECK-OUTimișoara​, programul care invită tinerii la descoperirea orașului, a locurilor nevizitate până acum, dar și la conectarea cu ceilalți tineri și cu întreaga comunitate, prin cât mai multe activități în aer liber. CHECK-OUTimișoara reprezintă sloganul proiectului „Timișoara Capitala Tineretului din România” care, de asemenea, încurajează tinerii să verifice, să inspecteze și să cunoască orașul parcurilor.

Pe această cale vă invităm să participați la deschiderea evenimentului, vineri, 7 apriilie, ora 12:00, Biblioteca UPT, amfiteatrul K1 și la decernarea premiilor, duminică, 9 aprilie, ora 12:00, în holul ELECTRO​ (Bld.Vasile Pârvan, nr.2).