Browse By

Produsele naturiste: beneficii şi indicaţii

Ştim cu toţii că fiecare medicament are un efect pozitiv dar şi unul negativ. Nu este recomandată încărcarea ficatului cu medicamente. Însă de multe ori suntem obligaţi de situaţii să le luăm. Pe de altă parte există o alternativă: produsele naturiste.

Aşa cum le spune şi numele aceste produse au o compoziţie naturală, din plante sau extracte din plante cunoscute şi benefice sănătăţii. Dacă sunt competent dozate şi asociate unele cu altele, alimentele naturale şi plantele medicinale pot înlocui medicamentele tradiţionale, fiind adevărate minuni pentru sănătate.

După o documentare adecvată în acest sens, oamenii pot utiliza produse naturiste în multiple situaţii: pentru menţinerea vitalităţii, pentru a diminua stresul, pentru slăbit, pentru obţinerea unui plus de vitamine ori pentru vindecarea diferitelor boli.

Produsele naturiste te ajută să-ţi menţii sănătatea

Produsele naturiste te ajută să-ţi menţii sănătatea

Exemple de produse naturiste şi efectele lor

Manualele de specialitate şi, implicit, medicii recomandă Vitamina C pentru tratarea scorbutului. Însă acesta nu este suficient, chiar dacă este consumat în doze mari. Specialiştii în produse naturiste recomandă astfel de produse pe bază de varză, hrean, lămâie sau lingurea).

Produsele pe bază de struguri sunt recomandate în cazul constipaţiilor ori în cazul gutei sau reumatismului. Explicaţia vine din faptul că zaharurile din struguri sunt reprezentate în principal de glucoză iar astfel nu mai au nevoie de digestie.

Echinaceea ajută sistemul imunitar

Echinaceea ajută sistemul imunitar

Capsulele cu ginseng siberian sunt potrivite pentru oboseală, stres, depresii, îmbunătăţirea performanţelor fizice ori intelectuale, creşterea libidoului şi a fertilităţii, încetinirea procesului natural de îmbătrânire, reducerea riscului de infecţii, menţinerea tonusului ridicat.

Dacă doriţi să ţineţi răceala la distanţă sunt recomandate produsele naturiste pe bază de echinaceea. Mai pot fi administrate şi în caz de rinită (guturai), sinuzită, rino-sinuzită, bronşită cronică şi acută, tuse, faringită, laringită, traheită, dureri de gât în general, răguşeală. Acestea ajută foarte mult şi sistemul imunitar.

Produsele naturiste conţin doar ingrediente naturale, din plante

Produsele naturiste conţin doar ingrediente naturale, din plante

Sănătate într-o pastilă

Aşadar, produsele naturiste sunt cele mai potrivite tratamente la îndemâna oricui. Acestea pot fi cumpărate din farmacii speciale, magazine naturiste ori de pe internet, din farmacii online.

Puteţi apela la produse naturiste pentru îngrijirea pielii, a părului, pentru afecţiuni ginecologice, dermatologice, cardiovasculare, contagioase, digestive, urinare, respiratorii, ORL, stomatologice, oftalmologice, digestive şi multe altele.