Pilotul arădean, Sorin Trăistaru, a obținut un podium la Campionatului European de Supermoto din Bulgaria

Sorin Trăistaru - campionul arădean la Supermoto

Sorin Trăistaru – campionul arădean la Supermoto

Sorin Trăistaru, cunoscutul pilotul arădean, a obținut podiumul în etapă a două a Campionatului European și Est European de Supermoto, clasă SOpen din Plevna, Bulgaria. În continure, Sorin, va participa la acest sfârșit de săptămâna la etapă din Vransko, Slovenia.

Sorin Trăistaru powered by MSPORT1.COM a avut o evoluție matură în Bulgaria pe faimosul circuit de Supermoto de la Plevna. Cel poreclit “Ariciu” nu a riscat în cele două manșe, obținând de fiecare dată locul 3, cumulat pe etapă obținând un podium.

“La Plevna cunoșteam deja circuitul destul de bine, și am intrat în antrenamente cu un ritm bun. Mi-am îmbunătățit timpii pe tur însă prima problemă am avut-o chiar în calificări, când mi s-a rupt suportul de tobă al motocicletei KTM. Am reintrat să repar și am prins doar ultimele 5 minute ale calificărilor pe pistă, obținând un loc 3 pe grilă de start și reușind, chiar sub presiune, cel mai bun tur al meu pe circuitul bulgar: 1:31.019 secunde”, a declarat Trăistaru pentru Oglinda de Vest.

Cele două manșe de concurs de Duminică îl regăsesc pe Campionul României la Supermoto în aceeași poziție, locul 3.

“Știam că trebuie să materializez un podium în Bulgaria, deoarece în etapă următoare din Slovenia mă aștept la mai mulți rivali puternici. Astfel, am abordat cele două manșe cu precauție, fără a riscă inutil, o accidentare ar fi compromis și etapă din acest weekend.

În prima manșă după start am retrogradat până pe locul 6 dar am revenit pe poziția a treia. A fost o cursă fără istoric, în care știam că podiumul este un obiectiv fezabil și trebuia să îl obțin fără riscuri.

În a două manșă, evenimentele s-au precipitat, vremea instabilă mi-a furnizat o neplăcere. Practic înainte de start a plouat torențial și am ales pneuri de ploaie. Intrat pe grilă, ploaia se oprește și pista în câteva tururi se uscă.

În astfel de condiții am tras tare la început când pneurile mele de ploaie mi-au oferit un avantaj pe o pistă încă udă, încheind cursa cu emoții, deoarece cu pneuri de ploaie pe uscat e dificil să menții un ritm de cursă bun, motocicleta derapând foarte mult. A fost tot un loc trei și în a două manșă, în final un loc 3 la general. Aveam nevoie de aceste puncte, le-am obținut, obiectivul e îndeplinit”, a adăugat S. Trăistaru.

Cursa din Bulgaria a revenit favoritului local, bulgarul Angel Karanyotov, urmat de conaționalul său Alexander Georgiev, cu ultima treaptă a podiumului pentru Sorin Trăistaru. Podiumul de la Plevna este identic cu cel din prima etapă susținută la Arad. Urmează poate cea mai dificilă etapă a campionatului, în acest weekend, la Vransko în Slovenia.

Wallpaper: Supermoto cu Sorin Trăistaru

Wallpaper: Supermoto cu Sorin Trăistaru

“După experiența de anul trecut de la Vransko, care nu a fost una neapărat pozitivă, confruntându-mă acolo cu probleme tehnice, mă aștept la o nouă etapă grea. În Slovenia cu siguranță vor veni mai mulți piloți care dispun de material tehnic și bugete mai generoase… Supermoto rămâne o disciplină scumpă, mult mai scumpă decât Motocross-ul spre exemplu. Pe această cale mulțumesc sponsorilor și partenerilor Compas Arad, Axum Comp, Metalcomp, Consiliului Județean Arad și MSPORT1.COM pentru susținere. Nu mă hazardez la un pronostic, cu siguranță doresc din nou o prezentă pe podium, voi da totul dar realistic vorbind, etapa va fi grea”, a încheiat campionul arădean, Sorin Trăistaru.

Video Onboard cu Sorin Trăistarum, dublu campion al României la Supermoto, reprezentându-ne țara la Campionatele Europene.pe circuitul de la Vransko în etapă din 2012:

Read Next

Desuuri ca-n povesti