Browse By

Peste 600 de joburi pentru studenți si absolvenți

În perioada 17 iunie – 15 august 2014 va avea loc, pe www.hipo.ro, un eveniment de recrutare adresat studenților și masteranzilor care își finalizează studiile în această vară. Târgul virtual Hipo.ro pentru absolvenți oferă celor din promoția 2014 de la ciclul de licență și masterat din București, Iași, Cluj și Timișoara, dar și altor absolvenți și tineri profesioniști din țară, posibilitatea să se angajeze în această vară.

Evenimentul se află la cea de-a 8 ediție și reunește 27 companii care își desfășoară activitatea în domenii precum: financiar – bancar, IT, inginerie, telecomunicații, retail, FMCG și consultanță. Cei care accesează platforma online a evenimentului pot aplica la peste 600 de joburi entry-level, dar și pentru programe de internship și stagii de practică, un număr dublu al oportunităților de carieră, comparativ cu ediția 2013 a proiectului.

În urma unui studiu realizat de Hipo.ro în perioada decembrie 2013 – ianuarie 2014, pe un eșantion de 234 de companii, a reieșit ca 63% dintre angajatori vor dezvolta programe dedicate juniorilor (studenți, absolvenți, candidați cu experiență sub 3 ani), dintre care cele mai multe joburi entry-level vor fi în vânzări, client service, IT/ Telecom, marketing, financiar-bancar și inginerie.

Pentru pozițiile deschise, angajatori caută absolvenți care dețin cunoștințe tehnice sau au profil economic, care sunt motivați pentru evoluție profesională pe termen lung, dețin cunoștințe de limbi străine și au rezultatele academice bune, s-au implicat în activități extracurriculare, proiecte ale ONG-urilor sau proiecte internaționale.

„Conform rezultatelor obținute în urma unui studiu realizat de Hipo.ro pe un eșantion de 2059 de candidați în luna mai 2014 a reieșit ca 55% dintre tineri și-au găsit un loc de muncă în intervalul 3 luni – peste 1 an de la data la care au finalizat studiile. Plecând de la aceste rezultate apreciem ca Târgul virtual Hipo.ro pentru absolvenți este un eveniment foarte util pentru cei care sunt în căutarea unui job, oferind cadrul potrivit și accesibilitate la nivel național. În recrutarea de absolvenți tot mai mulți angajatori preferă să dezvolte programe de recrutare pentru tineri, programe ce îmbină training-ul intensiv cu activitățile practice pentru a suplini lipsa de experiență și a-i ajuta să devină productivi. Astfel de programe sunt oferite și de o parte dintre angajatorii prezenți la eveniment” –  George Samoila, Project Manager, www.hipo.ro

Magda Dragne – Director Resurse Umane, Libra Internet Bank: “Special pentru absolvenții de studii superioare, am creat patru programe ce îmbină experiență practică și cunoștințele teoretice specializate, pe care le pot dobândi doar lucrând într-un mediu cu standarde profesionale ridicate. Prin intermediul lor, îi ajutăm pe tineri să pornească cu dreptul în carieră:

  • Libra Golden League (destinat absolvenților cu rezultate universitare foarte bune)
  • Relationship Manager Trainee (program intensiv de învățare în domeniul vânzărilor)
  • Credit Analyst (program intensiv de învățare în domeniul analizei de credit)
  • IT Challenge (cariera în domeniul tehnologiei informației)”

Candidații pot aplica indiferent de orașul în care locuiesc, iar prin intermediul soluției de chat au șansă sa interacționeze cu reprezentanții companiilor participante primind răspuns în timp real. Cei care sunt interesați sa participe la Târgul virtual Hipo.ro pentru absolvenți trebuie sa își creeze un cont și un CV pe portalul de cariera www.hipo.ro. După logarea pe www.hipo.ro pot accesa platforma evenimentului și pot aplica la oportunitățile de cariera oferite de angajatori din toată țara.

Printre companiile participante amintim: Asseco South Eastern Europe Romania, BCR, EURO TRADE SECURITIES, Genpact, IBM, KPMG Romania, Libra Internet Bank, ProCredit Bank, AMIQ Consulting, AT&T, BeeNear, Brainspotting, Camline, Deloitte, Host Europe Group, Lidl Romania, Optaros, ORTEC Central & Eastern Europe, Philip Morris Romania, Rewe Romania – Penny Market, ROUTE 66, ThinSlices, TRW Airbag Systems, Xerox, Zentiva.

Oportunitățile de cariera vor fi actualizate constant până pe 15 august 2013. Mai multe detalii despre Târgul Virtual Hipo.ro pentru absolvenți sunt disponibile în secțiunea special creata pe www.hipo.ro

 

Despre Catalyst Soluțions

Catalyst Soluțions este o companie de consultanță în domeniul resurselor umane, specializata în dezvoltarea de soluții de recrutare și employer branding.

Avand o experiență de 8 ani, Catalyst Soluțions adaugă valoare clienților și candidaților cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare târg de cariera din Romania organizat bianual în București, Timișoara și Iași), www.HiPo.ro – singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifica în fiecare an cei mai valoroși 300 de tineri absolvenți la nivel național), Career Innovation Week (identifică tineri cu rezultate remarcabile în domeniile financiar, vânzări, marketing, IT&C, cercetare și inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferințe dedicate celor interesați de audit, taxe, contabilitate, legal și IT&C), DevTalks (un eveniment de referință pentru specialiștii IT din România), Ghidul Angajatorilor (publicație de orientare în cariera adresata studenților și masteranzilor din domeniul economic și tehnic distribuită în 15 centre universitare), Târgul Virtual HiPO.ro pentru Absolvenți și Angajatori de TOP Virtual.