Browse By

Originea îmbolnăvirilor cu E.coli, o fermă din Germania

Germania va recurge la sistemul european de alertă rapidă pentru a lansa un avertisment în legătură cu posibilitatea ca seminţe germinate produse în Saxonia Inferioară să fi fost la originea îmbolnăvirilor cu bacteria E.coli enterohemoragică, a anunţat Comisia Europeană.

castraveti-e-coli-oglinda-de-vest

In acest stadiu, nu va fi vorba despre o alertă europeană care să vizeze anumite loturi de produse, aşa cum a fost cazul castraveţilor spanioli, consideraţi iniţial drept potenţială sursă a îmbolnăvirilor, a declarat Frederic Vincent, purtător de cuvânt al Comisiei pentru probleme de sănătate.

„Autorităţile germane ne-au anunţat duminică numai că urmează să difuzeze, în sistemul de alertă rapidă pentru alimentaţie (RASFF), informaţiile de care dispun în legătură cu suspiciunile asupra unui producător de seminţe germinate„, a precizat el.

Comisia Europeană nu a fost încă notificată oficial despre acest subiect.

Autorităţile regionale din landul Saxonia Inferioară au anunţat că îmbolnăvirile înregistrate în Europa ar putea avea originea în seminţe germinate produse în nordul Germaniei. Conform ultimului bilanţ, 22 de persoane au murit în Europa în urma contaminării cu E.coli enterohemoragică, 21 dintre decese fiind înregistrate în Germania.