Browse By

Omar Arnaout este noul director general la Noble Securities România

Omar Arnaout

Omar Arnaout - noul director general la Noble Securities, sucursala România

Omar Arnaout este noul manager al sucursalei din România a casei de brokeraj Noble Securities, care face parte din grupul financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding. Înainte, Omar Arnaout a fost director al Departamentului Sucursalelor Noble Securities din Străinătate.

Pentru Noble Securities, România este una dintre cele mai importante piețe din Europa, atât ca dimensiune, cât și ca posibilități de dezvoltare: numărul de persoane care investesc pe piețele financiare, ca și volumele rulate sunt încă mult sub potențial: piața este încă în formare și vrem să câștigăm o cotă cât mai mare. Inițial, compania dorea să angajeze un manager local care să continue dezvoltarea sucursalei din București; eu am petrecut însă un timp în România, cunosc specificul pieței, îmi plac locurile și oamenii, iar dezvoltarea pe plan local este o provocare profesională; în consecință, m-am înscris pe lista celor care doreau poziția de manager și am fost preferat. Pentru mine este o provocare și o plăcere să coordonez activitatea sucursalei din România„, a declarat Omar Arnaout, Director General Noble Securities – România pentru Oglinda de Vest.

Omar Arnaout a absolvit în Polonia la Facultatea de Economie a Universității din Varșovia, specializarea Finanțe – Bănci, urmând ulterior o multitudine de cursuri și specializări privind piețele financiare. El este cetățean polonez și lucrează de 8 ani în domeniul caselor de brokeraj, ocupând diferite poziții de la entry level la director de vânzări, în diferite țări din Europa. Din poziția de director al Departamentului Sucursalelor Noble Securities din Străinătate, pe care a ocupat-o încă din 2012, Omar Arnaout a luat parte inclusiv la înființarea și parcurgerea primilor pași ai sucursalei din România.

Pe parcursul carierei mele am petrecut ceva timp în România: este o piață total deosebită de restul țărilor din regiune, ca și comportament de investiții, potențial etc. În plus, este o țară foarte frumoasă și sunt multe locuri de vizitat în timpul liber, atât cât rămâne…„, a spus O. Arnaout.

Omar Arnaout este pasionat de literatură, filme clasice și călătorii. În România, cel mai mult i-a plăcut arhitectura imobilelor ce amintesc de „micul Paris” și a fost impresionat de caracterul prietenos al oamenilor.

În prima etapă de dezvoltare pe piața românească, sucursala locală a Noble Securities a fost condusă de Victor Safta, colaborarea încetând ulterior.

Informații despre Noble Securities

În 2012, grupul financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding a făcut primul pas în România, deschizând sucursala locală a firmei de brokeraj Noble Securities.

Getin Noble Bank Group of Companies deține bănci (retail banking, private banking, corporate banking), fonduri de investiții, companii de consultanță financiară și imobiliară, leasing și asigurări. La rândul său, Getin Holding deține bănci, companii de leasing și asigurări, precum și alte companii în domeniul financiar în Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus și România. În 2011, Getin Noble Bank a realizat un profit net de 230 milioane EUR, iar Getin Holding a obținut un profit net de 250 milioane EUR. Getin Noble Bank Group of Companies și Getin Holding sunt grupuri de origine poloneză, “înrudite” ca business și acționariat majoritar. Acționarul majoritar al celor două grupuri este omul de afaceri Leszek Czarnecki, Doctor în Științe Economice.

Casa de Brokeraj Noble Securities este reglementată și autorizată de organismul de profil din Polonia, iar filiala din România va opera inclusiv sub supravegherea Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Tranzacțiile se realizează prin intermediul platformei Noble Markets, care oferă peste 200 de instrumente financiare: perechi valutare, acțiuni, indici bursieri și mărfuri. Prin platforma Noble Markets se realizează tranzacții în marjă (maxim 1:100); astfel, se pot realiza tranzacții cu o valoare mai mare decât suma alocată. Atunci când se tranzacționează în marjă, se utilizează efectul de levier, care amplifică atât câștigurile, cât și pierderile potențiale: o marjă de 1% (1:100) permite realizarea unei tranzacții de 1.000 EUR blocând în contul de tranzacționare doar 10 EUR (1000 EUR*1%). Detalii despre contul minim, instrumente și strategii de tranzacționare pe www.noblemarkets.ro