Browse By

O fabrică din China înlocuieşte 90% din lucrători cu roboţi, producţia creşte cu 230%

Una dintre primele fabrici fără oameni a Chinei din orașul Dongguan a înlocuit recent 590 de muncitori cu roboți și rezultatele au fost uluitoare. În timp ce fabrica funcționa cu 650 de angajați, doar 60 dintre acei oameni încă lucrează la fabrică și locul lor de muncă principal este de a se asigură că mașinile lucrează în mod corespunzător, dar nu lucrează în procesul de fabricație.

Changying Precision Technology Company se concentrează pe producția de telefoane mobile și care utilizează linii de producție automatizate. Brațele robotizate produc anumite parti ale telefoanelor mobile la fiecare stație și fabrica foloseşte inclusiv camioane de transport autonome.

Cu toate că 60 este un număr șocant de oameni care conduc şi monitorizează o întreagă fabrică, procesul de test de roboți merge atât de bine încât directorul general, Luo Weiqiang, a declarat că numărul de angajați umani ar putea să scadă chiar până la 20 într-o zi.

Având în vedere că trecerea la roboți, bucățile produse pe persoană pe lună a crescut de la 8.000 la 21.000, o creștere enormă de 250%. În timp ce unii ar putea argumenta că calitatea produsului va scădea cu utilizarea de roboți, acest lucru nu pare să fie cazul, fie. Numărul de defecte ale produsului a scăzut de la 25% la doar 5%.

Această companie nu este singura care face schimbarea de la om la robot, mai ales în China, unde iniţiativa Made in China 2025 are ca scop aplicarea progreselor tehnologice de producție care include utilizarea de roboți.

Este neclar ce înseamnă această schimbare pentru muncitorii din fabrică din țară, dar nu arată deloc pozitiv pentru cei care cer condiții de muncă și salarii echitabile. Schimbarea la robotică vine într-un moment în care climatul din jurul muncitoriilor din fabrică devine volatil, chiar și incitarea la greve în mai multe domenii diferite.

În timp ce calitatea și producția sunt foarte bune pentru cei care cumpără produsele, oamenii au nevoie de locuri de muncă și merită să lucreze într-un mediu uman. Pe măsură ce tot mai multe roboți iau locul de muncitorilor umani, se poate spera doar că acei lucrători apelează la un loc de muncă mai stabil, în cazul în care aceştia nu pot fi înlocuiţi și nu sunt tratați necorespunzător.