Monica Macovei: Cer trupelor Federației Ruse să înceteze orice agresiune, să se retragă de la granița cu Ucraina


Cer trupelor Federației Ruse să înceteze orice agresiune, să se retragă de la granița cu Ucraina

  • Haideți să fim uniți, fermi și puternici și să arătăm Federației Ruse că democrația a învins și comunismul a pierdut!

De la începutul agresiunii Federației Ruse în estul Ucrainei peste 4.000 de persoane au fost omorâte și peste 9.000 de persoane au fost rănite.

Numai de la data semnării Acordului de încetare a focului de la Minsk, din 2014, peste 1.000 de persoane au fost rănite. Același raport ONU menționează că 600.000 de persoane s-au mutat din Ucraina și alte 600.000 au fost forțate să părăsească țara, ca refugiați.

Astăzi, în fiecare zi, peste 1.200 de persoane fug din Ucraina. Practic, cei care rămân se luptă pentru medicamente și mâncare; separatiștii au ocupat spitalele și bolnavii nu mai pot să fie îngrijiți. Și așa mai departe.

Cer – și cerem cu toții – trupelor Federației Ruse să înceteze orice agresiune, să se retragă de la granița cu Ucraina pentru a lăsa loc trupelor OSCE de-a lungul graniței.

Haideți să fim uniți, fermi și puternici, să vorbim pe aceeași voce și să arătăm Federației Ruse că democrația a învins și comunismul a pierdut!

(Declarație susținută în Plenul Parlamentului European, în cadrul dezbaterii despre situația din Ucraina, 14 ianuarie 2015).

Înregistrarea declarației poate fi vizualizată aici:


Read Next

Desuuri ca-n povesti