Browse By

Merck și Samsung Bioepis dezvoltă și comercializează produse biosimilare

Merck și Samsung Bioepis au încheiat un acord pentru dezvoltarea și comercializarea de medicamente produse biosimilare pre-specificate multiple, care nu au fost făcute publice.

„Combinația dintre prezența comercială a Merck la nivel global și capacitățile de dezvoltare și producție biologică ale Samsung Bioepis oferă celor două companii o poziție favorabilă pentru a spori accesul către produsele biosimilare, cu scopul îmbunătățirii stării de sănătate a populației. Așteptăm cu interes această colaborare și potențialul său de a completa portofoliul nostru intern de produse biologice, aflat în continuă dezvoltare,”  a afirmat Rich Murray, Ph.D., vicepreședinte executiv, cercetare produse biologice și vaccinuri, Laboratoarele de Cercetare Merck.

Conform acordului, Samsung Bioepis este responsabilă cu dezvoltarea preclinică și clinică, dezvoltarea și producția în flux tehnologic, studiile clinice și înregistrarea. Merck este responsabilă cu comercializarea. Samsung Bioepis primește de la Merck o plată în avans, venituri de furnizare a produselor și este eligibilă pentru plăți suplimentare asociate cu evenimente majore clinice și de reglementare prespecificate. Nu au fost prezentate alte condiții financiare.

„Samsung Bioepis și-a consolidat capacitățile necesare pentru dezvoltarea de produse biosimilare de înaltă calitate. Prin acest acord de dezvoltare și comercializare, Samsung face un pas important pentru a deveni unul din liderii industriei biofarmaceutice,” a declarat Christopher Hansung Ko, Ph.D., director general executiv al Samsung Bioepis.

Ce sunt produsele biosimilare pre-specificate multiple?

Produsele biosimilare sunt medicamente biologice (conține una sau mai multe substanțe active produse sau obținute dintr-o sursă biologică) creat pentru a fi similar cu un medicament biologic existent („medicamentul biologic de referință”). Este important de adăugat și faptul că medicamentele biosimilare nu sunt același lucru cu medicamentele generice, care au structuri chimice mai simple și sunt considerate identice cu medicamentele lor de referință

Despre Merck

Merck este astăzi lider mondial în industria sănătății și contribuie la crearea unei stări de sănătate mai bune în întreaga lume. În afara SUA și Canada, Merck este cunoscută sub numele MSD. Datorită medicamentelor noastre cu rețetă medicală, vaccinurilor, terapiilor biologice și produselor pentru uz uman și pentru sănătatea animalelor, lucrăm cu clienți și operăm în peste 140 de țări pentru a furniza soluții inovatoare de servicii medicale. În plus, ne angajăm să sporim accesul la serviciile medicale prin politici, programe și parteneriate vaste. Pentru mai multe informații, vizitați www.merck.com și urmăriți-ne pe Twitter, Facebook și YouTube.