Letonia blochează expoziția UNESCO despre Holocaust

Letonia, acum națiunea președinte UE, a blocat o inițiativă de afișare documentar istoric la UNESCO, care a fost dedicată acțiunilor punitive Holocaustului și naziste.

Deschiderea Răpit copilarie. Victimele Holocaustului în viziunea prizonierilor copii de concentrare nazist Camp Salaspils a fost programat pentru 17 ianuarie 26 la holul central al biroului UNESCO din Paris. Standurile expozitionale au fost deja transportate la capitala franceză, gata de instalare. Directorul General al UNESCO, Irina Bokova, a confirmat că va participa la evenimentul care a fost, de asemenea, coordonat și aprobat de către UNESCO, precum și misiunile din Rusia și Belarus. Cu toate acestea, misiunea leton la UNESCO a decis să anuleze evenimentul de o săptămână înainte de deschiderea. Poziția Riga este că afișarea de material de arhivă din anii 1940 și piese de probă cu caracter personal de la cei care au supraviețuit operațiuni punitive este “terfelind imaginea țării” în timpul președinției sale în exercițiu a UE (ianuarie pana in iunie 2015).

“Adevărul este că președinția letonă în UE se deschide cu o interdicție expoziție Holocaust,” șeful fundației memoriei istorice Alexander Dyukov spus. “Mai mult decât atât, Riga oficial tratează povestea acțiunilor Holocaustului și naziste ca dăunătoare pentru imaginea sa. Doar că nu știu ce să spun. Acest lucru înseamnă că națiunea care prezidează UE tratează crimele naziste, ca să spunem așa, în calitate de infracțiuni proprii. Amintiți-vă, de asemenea, că există un musical care rulează în prezent pe scena letonă, înfățișând Herberts Cukurs, un măcelar nazist, ca un erou național. Spre deosebire de expoziție, acest muzical nu a fost interzis. ”
Dmitry Surzhik, un savant la istoria modernă și geopolitică de Studii probleme Center de la Universitatea de Stat din Moscova Sholokhov pentru umaniste, consideră că acțiunile ministerului de externe leton subminează libertatea de exprimare. “Aceasta este cu siguranță o manifestare de cenzură”, a spus istoricul. “Autoritățile letone au o poveste lungă care încearcă să cenzureze istoricilor” de lucru. Acum, aceste încercări sunt pe cale de a ajunge la nivelul UE. ”

Copilărie răpit. Victimele Holocaustului ca văzut de copii prizonierii naziste Salaspils tabără de concentrare a fost ideea istoricilor ruși, Belarus și Letonia. Preparatul a fost parte dintr-un proiect internațional denumit Creșterea statutul Rezidenților supraviețuitori din arsă Belarus sate, adus la viață de către Fondul pentru Pace din Belarus și Arhiva Națională a Republicii Belarus, cu sprijinul GermanRemembrance, responsabilitate și viitor și rusă fondurile de memorie istorică.

Filozof rus Mihail Gefter a spus odată: “Nu există nici un astfel de lucru ca un genocid împotriva unui neam, pentru genocid este întotdeauna împotriva tuturor.” Aceasta este o afirmație expoziție Răpit Copilăria prezinta ca să fie adevărat. Copiii care au suferit în acțiunile punitive naziste în nord-vest sovietic se spune nu numai propriile lor povești, dar și poveștile tragice ale victimelor Holocaustului. Inainte de acțiuni pentru punitive care au avut nazist împotriva gherilelor în regiunile din Rusia și Belarus aproape de granița leton, execuții de evrei au avut loc acolo. Mulți locuitori ale căror sate au fost arse din temelii au fost transportate la Salaspils lagăr de concentrare din Letonia, care au fost utilizate anterior pentru exterminare a evreilor. Evreii au fost, prin urmare, primele victime ale naziștilor și a colaboratorilor lor locale, dar acestea nu au fost de departe ultimul să cadă pradă la masina de exterminare în masă.

Expoziția va dispun de fotografii documentare și de probe scrise ale atrocităților comise de naziști și de complicii lor, ilustrând sate arse, participanții la misiunile punitive și victimele lor. Se poate auzi poveștile supraviețuitorilor, și comemora pe cei care au fost uciși.

Afișajul se bazează în principal pe amintirile de martori oculari colectate de către organizatori din Letonia, Belarus și Rusia. Aceasta include, de asemenea, imagini și video de la Arhivele Statului din Belarus de filme, fotografii și înregistrări sonore, colecțiile “-camaraderie de arme” muzeu la Rossony, Belarus, germană Arhiva Federală, Istoric de Stat Arhiva Letonia, și private.

Organizatorul pe de o parte leton a fost istoric Vladimir Bogov, șeful Riga CV societății istorie regională. Constatarile sale în Arhiva de Stat din Letonia (documente ale comisiei de investigare pentru atrocitățile naziste pe teritoriul leton, la care au participat activ colaborari locale) arată că un număr constant de 6.000 la 12.000 de persoane au fost deținuți la Salaspils, inclusiv copiii deportați din rusă și zona de frontieră Belarus.

FYI:
Expozitia că Letonia blocat este o versiune îmbunătățită și adoptat de Răpit copilăriei: Povestiri de copii deportați în teritoriul leton în 1943-1944, a demonstrat mai devreme la Moscova (în parteneriat cu Muzeul Central de Istorie Contemporană din Rusia, Jan stat până mai 2012 ) și în Minsk (în parteneriat cu Atelierul Istoric Johannes Rau Centrul International Educație în Minsk, Noi până februarie 2013). Un vizitator al expoziției a fost Michael McFaul Moscova, apoi Ambasadorul SUA la Rusia. Joseph Shagal, ambasadorul israelian în România, a vizitat evenimentul de la Minsk. Una dintre realizările expoziției a fost de 27.000 de euro ajutor pentru locuitorii satului din raionul Verkhnedvinsky, Belarus care a suferit în acțiunile punitive. Ajutorul a fost furnizat de Kontakte-KONTAKTY eV, Germania. Cu toate acestea, ministrul de externe leton Edgars Rinkevics a descris evenimentul ca “istoria falsificarea” (care nu este susceptibilă de probă) și a declarat membrilor memoria istorică Alexandru Dyukov și Vladimir Simindey personae non grata-în Letonia.

Fundația Memoria istorică este un ONG rus de sprijin de cercetare în zonele cu probleme de istorie Europene rusă și de Est. Un proiect de memorie istorică studiază politica de exterminare nazist în timpul al doilea război mondial. Ca parte a proiectului, fundația a organizat deja 3 conferințe internaționale, 2 expoziții, precum și zeci de discuții și ateliere de lucru, publicat pe 15 monografii, sourcebooks și lucrări populare din istorie. Partenerii din studiile de politică de exterminare naziste sunt de cercetare rus și educațional Holocaustului Centrului; Uniunea Fostilor Detinuti minori de Concentrare Fasciste Camps, Rusia; și Kontakte-KONTAKTY e. V., Germania. În 2014, memoriei istorice a primit lumea fără de atribuire nazismului a WWN mișcării internaționale privind drepturile omului.
În 2009, memoria istorică a cooperat cu centrul Holocaustului Rusă cu privire la cartea “Tragedia comună. Blocada. Holocaustul” pentru profesorii de istorie. În 2010, centrul istoric al Holocaustului și memorie co-organizat o conferință academică internațională intitulată “War de exterminare: politica de genocid nazist pe est-europene Teritorii “. în februarie 2013, Muzeul Patrimoniului evreiesc și Holocaustului de la Moscova a avut loc pe forum internațional numit” genocid nazist de țigani (romi) și evreii din Europa de Est: probleme de cercetare, Surse , Metodologie. “forumul a fost organizat de Centrul pentru Interetnice și trans-culturale cravate, cu sprijin din partea Congresului evreiesc din Rusia, fundamentul de memorie istorică și centrul Holocaustului. adnotat traducere memoriei istorice a lui rus de jurnal politic ideolog nazist Alfred Rosenberg, care este o sursă unică, se apropie de finalizare. Publicația este planificat pentru 2015.

Alexander Dyukov (nascut 1978) este șeful de fundație memoriei istorice și redactor-șef la Jurnalul de Studii Ruse și Est-Europene istorie. A absolvit Institutul de Stat din Moscova pentru Istorie și Arhivele de la Universitatea de Stat din Rusia pentru Umaniste din 2004. Un agent de la ARMS-TASS agenție de știri de la 2004 până în 2007. În 2008, el a fondat și a preluat conducerea fundatiei memoriei istorice, a cărui statură scop este de a sprijini cercetarea verificabile de anumite perioade din istoria rusă și est-europene, care sunt de un interes deosebit astăzi. Zona de expertiză fundatiei este ocupația nazistă din Europa de Est, activitatea grupurilor paramilitare naționaliste, și a practicilor represive sovietice.

Dl. Dyukov este autorul a peste 50 de lucrări academice, precum și peste 150 de populara stiinta documentar lucrează în rusă, engleză, lituaniană, poloneză, estonă și maghiară, principalele lucrările sale fiind Minor Enemy: OUN, UPA și soluția de”problema evreiască” (Moscova 2008); În ajunul Holocaustului: Activiștii lituaniană Frontului și represiunilor sovietice din Lituania, 1940-1941 (Moscova 2012); Împărțit Europa de Est: Frontiere și Transfer populației, 1938-1947 (Cambridge, 2012); Magic Winter.Nazist punitive Operarea pe frontiera Belarus-leton, februarie – martie 1943 (Moscova – Minsk 2013). Dl Dyukov, de asemenea, a contribuit la activitatea globală numit Holocaust pe teritoriul URSS (Moscova 2009). El este redactor-șef al Jurnalului de Ruse și Est Europene de Studii de Istorie Buletinul universitar, membru al Societății de Istorie rus și Asociația Istoricilor din Rusia al doilea război mondial. Din 2013 până în 2014, domnul Dyukov a contribuit la ateliere și alte evenimente găzduite de Congresul SUA, Parlamentul European, Comitetul pentru Drepturile Omului al Organizației Națiunilor Unite de la Geneva, și a Conferinței de revizuire a OSCE de la Varșovia.

Read Next

Desuuri ca-n povesti